Revizija tužbe znači zamrzavanje odnosa

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da bi revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid dovela do zamrzavanja političkih odnosa dvije zemlje.

Region 08.02.2017 | 12:45
Revizija tužbe znači zamrzavanje odnosa
Ljajić je dodao da treba sačekati i vidjeti da li će do revizije tužbe uopšte doći i podsjetio na visoke kriterijume Međunarodnog suda pravde u Hagu na osnovu kojih se utvrđuje da li je počinjen genocid.

"Mislim da će biti razmotrene sve te opcije pre nego što bude podignuta tužba, tu su dva osnovna preduslova. Jedan je da dođe do novih činjenica, a mislim da je u ovih 10 godina sve što smo radili bilo potpuno transparentno, kada smo izručili sve optužene Hagu i bili potpuno kooperativni, kada je reč o dostavi dokumentacije i pristupa arhivima Srbije. Ne znam šta bi mogla da bude ta nova činjenica", naveo je LJajić.

On je dodao da ne može unaprijed da govori o tome šta će biti, ali da se plaši, da će ukoliko bi se to dogodilo, politički odnosi dvije države na izvjestan period biti zamrznuti.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je reviziju tužbe najavio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić, rekao je da se mora naći način da i u takvim uslovima dvije zemlje sarađuju.

"Moramo naći način da ovaj obim ekonomske saradnje bude nastavljen, jer sam siguran da će politički odnosi biti na dosta, dosta, niskom nivou", izjavio je LJajić novinarima nakon skupa o Cefti.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bn

08.02.2017 12:53

Sto se ti bunis sandzaklija.

ODGOVORITE
Name

Robi

08.02.2017 13:13

Pa nisu nikakvi odnosa ni imali.

Name

Za Bn

08.02.2017 17:09

ti komentarisi u svoje ime, i ne na racun ,SEMBERACA" stvarno si bedan .

Name

bosanko

08.02.2017 13:37

Pa otidji u BL na proslavu i ti

ODGOVORITE
Name

Baja

08.02.2017 14:57

Samo tuzbu pokrenuti nema druge tuzba i nista drugo

ODGOVORITE