AO: Evans nastavio da sanja, Conga i Nišikori sigurni!

Danijel Evans nastavio je da igra turnir karijere, pošto je na prvom Grend Slemu sezone, posle Marina Čilića, eliminisao Bernarda Tomića.

Tenis 20.01.2017 | 13:10
AO: Evans nastavio da sanja, Conga i Nišikori sigurni!
Dvadesetšestogodišnji Britanac, trenutno 51. igrač sveta, savladao je domaćeg predstavnika maksimalnim rezultatom, posle dva časa i 50 minuta igre – 7:5, 7:6(2), 7:6(3).

U prvom delu igre videli smo čak pet brejkova, ali je Evans napravio jedan više, iskoristivši šansu u 11. gemu, što je bilo dovoljno za vođstvo.

Drugi set počeo je novim brejkom momka iz Velike Britanije, ali je Tomić uspeo da uzvrati u poslednji čas, međutim – Evans ponovo podiže nivo igre i sa ubedljivih 7:2 osvaja taj-brejk.

Usledio je set bez ijednog brejka, Danijel je izdržao napad Bernarda spasavši tri brejk lopte za 5:5, da bi zatim odigrao još jedan sjajan taj-brejk za prolaz u osminu finala i najveći uspeh u karijeri.

Rival u narednoj rundi biće mu Francuz Žo-Vilfrid Conga, koji je u četiri seta bio bolji od Džeka Soka iz Sjedinjenih Američkih Država, posle nešto više od tri i po časa igre – 7:6(4), 7:5, 6:7(8), 6:3.

Conga je posle naporne borbe uspeo da stigne do dva seta prednosti, ali se Sok nije predavao i uspeo je kroz dugačak taj-brejk da izbori još jedan set, ali je to bilo sve.

Žo-Vilfrid je u pravi čas oduzeo servis rivalu i lako priveo susret kraju.

Na otvaranju dana, u narednu rundu plasirao se i Andreas Sepi iz Italije pobedivši Belgijanca Stiva Darcisa 6:4, 4:6, 7:6(1), 7:6(2), a uspešan je bio i Japanac Keji Nišikori – koji je maksimalnim rezultatom eliminisao Lukaša Lacka iz Slovačke – 6:4, 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar