Analiza: ''This is Zvezda''! Posljednja četiri minuta bez primljenog koša!

Kada se odlučivalo odbrana je bila najjača. Stamena. Betonska. Blindirana. Rečju - spartanska!

Košarka 20.01.2017 | 13:50
Analiza: ''This is Zvezda''! Posljednja četiri minuta bez primljenog koša!
Vreme čuda Crvene zvezde! Igrači Dejana Radonjića postali su prava kazna za svakog protivnika. I jedna crvena nit se provlači kroz celu sezonu - odbrana. Stamena. Betonska. Blindirana. Rečju - spartanska!

Crveno-beli žargosnkim rečnikom ujedaju protivnika za čarapu. Ne daju mu da diše. Takav pristup donosio je pobede nad najvećim klubovima Evrope, a krug koji je počeo sa Makabijem, sada je zatvoren sa istim tim Makabijem usred Tel Aviva.

This is Zvezda! Zvezda koja poslednja četiri minuta utakmice koja se igrala na život i smrt nije primila koš! Ponovićemo - četiri minuta, poslednja četiri minuta, nije primila ni jedan jedini koš! A dala je devet! Da li vam je potreban bolji dokaz da je Zvezda trenutno ekipa sa najvećim samopozdanjem u Evroligi. I najboljom odbranom. 

To očigledno ide ruku pod ruku.

Izraelci su ovaj meč najavili kao sudar stranaca sa dubokim džepom i igrača sa velikim srcem. Znali su i oni ko ima širu dušu, ko igra fajtersku košarku. A u ovom fajtu Spartanci su bili nepobedivi. Igrali su protiv 12 preskupih stranaca, igrali su protiv 11.000 ljudi i uspeli su da ih sve pobede.

Jesu Gaudlokove trojke iz svlačionice poput strela zaklanjale svetlost, ali je iz ovog Termopilskog klanca Zvezda izašla još jača. Izdržali su momci u crveno-belom sve udare, sve serije i pokazali od čega su sazdani.

I posle utakmice im je bilo jasno da je odbrana bila ključna. Kao po običaju...

"U poslednja dva minuta igrali smo izvanredno u odbrnai i mnogo bolje u napadu. Inače, u napadu smo bili slabi tokom meča. Ovo je velika pobeda za nas", rekao je Dejan Radonjić.

Kuzmić je u rečenici sve objasnio.

"Nismo ima dali da daju koš u poslednja dva minuta. To je bio ključ utakmice".

Na 4.04 minuta do kraja Ajverson je dao koš. Posle toga,  svi Makabijevi pokušaji bili su potpuno jalovi. Crveno-bela mrežica je ostala netaknuta.

Pitali su se navijači Makabija ko je Zvezda. Sada su je posle Beograda upoznali i u Tel Avivu. 

This is Zvezda! Crveno-beli spartanski odred koji melje favorite.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar