Izgleda da je gotovo: Ristić u Espanjolu! Zvezdi 1.800.000 evra!

Direktor španskog kluba Đordi Lardin ima samo jednu dilemu...

Fudbal 20.01.2017 | 10:30
Izgleda da je gotovo: Ristić u Espanjolu! Zvezdi 1.800.000 evra!
Makabi ili Espanjol, Espanjo ili Makabi? Možda i neki klub iz Italije? Na kraju pobedu je odneo tim iz Primere. Menadžeri i fudbalski radnici koriste poštapalicu da ništa nije gotovo dok se ne potpiše, ali Crvena zvezda je na pola koraka, možda i manje, da ostvari najveći ovozimski transfer. Prema saznanjima MOZZART Sporta Mihailo Ristić bi u narednih nekoliko dana mogao zvanično da postane član Espanjola.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, u izjavama prethodnih dana, nije krio da je srpski šampion u ozbiljnim pregovorima sa klubom iz Barselone oko transfera Mihaila Ristića. Terzić je rekao, a mi dodajemo: pregovori su u završnoj fazi, a prema pojedinim informacijama crveno-beli će od mladog univerzalca inkasirati 1.800.000 evra.

Transfer Ristića aminovao je i sportski direktor Espanjola Đordi Lardin koji je prethodnih šest meseci marljivo skupljao dokumentaciju o kvalitetima Mihaila Ristića. Nezvanično se može čuti da ga je targetirao posle duela mladih reprezentacija Srbije i Slovenije u Gornjem Milanovcu. Na mišljenje stručnih ljudi iz Espanjola nije uticala ni činjenica da Ristić nije imao blistavu jesen. Odnosno da je kuburio sa povredama.

U Espanjolu su presekli i rešili da angažuju Ristića, ali u klubu iz Barselone imaju samo jednu dilemu. Još nisu rešili hoće li Ristića odmah prekomandovati u Barselonu, ili će se poslužiti manevrom Liverpula koji je ostavio Grujića u Crvenoj zvezdi na šestomesečnu pozajmicu. Uz klauzulu u ugovoru da ima zagarantovane minute.

Ove zime se pričalo da je Makabi jako zainteresovan za usluge Mihaila Ristića i da je spreman da plati više od Espanjola. Međutim, očigledno je presudila želja Zvezdinog univerzalca. On je, uoči novogodišnjih praznika, na pitanje gde bi voleo da nastavi karijeru imao više nego jasan odgovor.
„U Španiji. I tačka“

Ristić je jedini preostali član Zvezdine zlatne dece koje je klub promovisao leta 2014.godine. Na Joviću, Grujiću, Jovanoviću i Rajkoviću srpski šampion je zaradio 13,2 miliona evra.

Transfer Ristića će zaokružiti cifru na 15 miliona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar