Galicija slavi Seltinog N’Zonzija - Nemanju Radoju!

“Kolosalna“ partija Radoje protiv Reala za čistu devetku, velikani kao meze! Pljušte pohvale na račun srpskog reprezentativca...

Fudbal 20.01.2017 | 09:30
Galicija slavi Seltinog N’Zonzija - Nemanju Radoju!
U oktobru 4:3 protiv Barselone, preksinoć 2:1 na Realovom bunjištu. Selta svakako ne spada u najveće španske klubove, ali baš takve voli za protivnike. Srpski reprezentativac Nemanja Radoja ne krije da njegove saigrače i njega “rade“ dueli protiv giganata s Pirineja. Mediji u Galiciji ne kriju da su impresionirani onime što 23-godišnji vezista ove sezone pruža na Balaidosu.

Nije da nije bio dobar u prethodne dve. Ali ove godine? Savršenstvo. Lokalni sajtovi stoga su Radoju proglasili za najboljeg igrača u pobedi nad Realom. Uz naravno Jaga Aspasa, strelca i asistenta kod odlučujućeg gola. Jedino su njih dvojica zadužili "devetke" u ocenama listova u Galiciji.

"Mladi srpski vezista je dostigao visine fudbalera svetskog kalibra. Ponovo je bio najbolji. I sa loptom u nogama i bez nje. Kad je ona kod njega - niko ne može da je uzme. Nudi se, deli... Čak je opasan i u napadu. Kolosalna partija", komentar je jednog od lokalnih novinara, dok jedan od saradnika inostranih medija Radoju izdvaja kao najboljeg igrača kluba iz Viga ne samo protiv Reala, već i inače.

Naziva ga "Seltinim N’Zonzijem", a svi znamo da se ove zime za njega otimaju najveći evropski klubovi. Sam Nemanja ipak po navici skromno o sopstvenom doprinosu...

"Očigledno nam prija da igramo protiv najsnažnijih. Mislim da te utakmice u nama bude posebnu inspiraciju, želju za dokazivanjem i strast da budemo dostojni vrhunskog ambijenta kakav je uvek kada se na terenu, bez obzira kojem, nađu španski velikani Real i Barselona. Lično, u meni to budi neku dodatnu energiju, želju da se dokažem pred već dokazanima. Nema straha, pogotovo kad uđemo u meč... Igra te ponese i izvuče iz svakog fudbalera maksimum", kaže Radoja za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ne zavarava se da je sav posao protiv Reala završen u prvom meču. Sledi revanš.

"Real je veliki, moćan klub i strašan tim, ekipa koja nikome ne prepušta ulogu favorita. Bili smo uspešniji u Madridu, pobedili, ali nismo još prošli u sledeću rundu. Uglavnom, nema straha, videli smo da možemo da se nosimo sa najvećima..."

Video je i selektor Slavoljub Muslin da je Radoja zreo za reprezentaciju. Protiv Ukrajine mu je već dao priliku da debituje u nacionalnom timu. Svi veruju da je to bila samo prva u dugom nizu utakmica u dresu sa državnim grbom.

"Nadam se, ali znam da sve zavisi od mene. Drago mi je kad me pomenu u Srbiji, lepe vesti se, očigledno, brzo šire. Moje je da igram i čekam, pa ako zaslužim - tu sam! Reprezentacija je moj san, moj veliki san. Još iz klinačkih dana sanjam da igram za državni tim, za zemlju koju volim i kojoj pripadam. Naravno, fudbalski kvalitet će presuditi, konkurencija je jaka, ja je neizmerno poštujem, ali se ne plašim. Spreman sam da odgovorim na svaki zadatak", smireno će Radoja, koji u Španiji igra defanzivnije od igrača kakvog smo gledali u dresu Vojvodine.

"Kroz čitavu karijeru igram veznjaka, u poslednje vreme malo defanzivnije. Ne smeta, iako se lepše osećam bliže golu. Taktika je stvar trenera, a moje je da poštujem i ostvarim sve njihove zamisli", zaključio je Radoja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar