SP - rukomet: Vuja ipak mora na Ruse u 1/8-finala... Makedonci pobjegli od Francuza!

Rukometaši Slovenije nisu uspeli da pruže značajniji otpor Španiji, pa ih čeka težak posao u osmini finala. Pročitajte poznate parove za plasman među osam najboljih... Makedonci izbjegli Francuze! Rukometna reprezentacija Makedonije remijem protiv Islanda 27:27 uspjela je da izbjegne domaćina Mundijala u osmini finala.

Ostali sportovi 20.01.2017 | 00:10
SP - rukomet: Vuja ipak mora na Ruse u 1/8-finala... Makedonci pobjegli od Francuza!
Želja slovenačkog selektora Veselina Vujovića da izbegne "zbornaju komandu" u osmini finala nije uslišena.

Tim Španije je sigurnom igrom stigao do ubedljive pobede. Prvi put u karijeri selektor "furije" Đordi Rivera je "nadmudrio" živu legendu jugoslovenskog rukometa - 36:26 (18:10).

Posle startnog vođstva Slovenije (0:2), Španci su već u 13. minutu imali tri gola viška (9:6) zbog čega je morao da reaguje i selektor "zmajčeka", Vujović.

Međutim, do odlaska na odmor Slovenci nisu pronašli rešenje za Davida Balagera, koji je s desnog krila postigao čak sedam golova za 30 minuta igre, za ogromnu prednost Španije pred nastavak - 18:10.

U nastavku, Španci su povećali na dvocifrenu prednost, koju su rutinski održali protiv Vujovićevog mladog tima. Predosećajući ovakav ishod, jedan od najboljih rukometaša svih vremena najavio je da "njegovi izabranici mogu visoko da polete, ali i da još niže padnu"...

Pali su na "minus 10" na kraju.

Kod Španaca najbolji je bio pomenuti Balager sa sedam golova, sve u prvom delu, dok je u nastavku prvo ime bio Valero Rivera sa šest pogodaka.

U slovenačkom taboru Gašper Marguč sa šest i Jure Dolenec sa pogotkom manje bili su najefikasniji, ali, u svakom slučaju, u osmini finala će igrati protiv Rusije, u Parizu, dok će Španija na megdan Brazilu.

Makedonci izbjegli Francuze! Rukometna reprezentacija Makedonije remijem protiv Islanda 27:27 uspjela je da izbjegne domaćina Mundijala u osmini finala.

Francuska je zabilježila i petu pobjedu na šampionatu svijeta.

"Trikolori" su teže od očekivanog savladali Poljsku rezultatom 26:25 (13:13) i sa maksimalnim učinkom u Grupi A prošli u osminu finala.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Olivije Niokas sa sedam golova, dok je u poljskom taboru prednjačio Pžemislav Krajevski sa dva pogotka manje.

A u nokaut fazi će ih čekati selekcija Islanda, koja je u petom kolu Grupe B remizirala sa Makedoncima 27:27 (13:15).

Tim Lina Červara je uprkos "minusu" od dva gola na poluvremenu uspio na kraju da osvoji bod i izbjegne sudar sa "trikolorima", pa će put u narednu rundu tražiti preko Norvežana, što je svakako teško, ali neuporedivo lakše od domaćina.

Makedonce je ponovo predvodio prvi strijelac Mundijala Kiril Lazarov sa sedam golova, dva manje je upisao Dejan Manaskov.

Ipak titulu heroja odnio je makedonski golman Kiril Kolev, koji je u posljednjem napadu Islanda za pobjedu uhvatio "živu" loptu za veliko slavlje Makedonaca.

Kod Islanđana prvo ime susreta sa sedam pogodaka bio je Runar Karason.

POZNATI PAROVI OSMINE FINALA:

Francuska - Island
Španija - Brazil
Slovenija - Rusija
Španija - Brazil

GRUPA A

Rusija - Brazil 28:24 (14:15)
Francuska - Poljska 26:25 (13:13)
Japan - Norveška 23:38 (14:19)

TABELA:Francuska 10, Norveška 8, Rusija 6, Brazil 4, Poljska 2, Japan 0.

GRUPA B

Tunis - Angola 43:34 (23:16)
Makedonija - island 27:27 (13:15)
Španija - Slovenija 36:26 (18:10)

TABELA: Španija 10, Slovenija 7, Makedonija 5, Island 4, Tunis 4, Angola 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar