ŠPA - Kup: Atletiko ubjedljiv! Barsa preživjela Sosijedad nakon 10 godina!

Atletiko, konačno, ubedljiv! Grizman, Korea, Gameiro... Navijači "jorgandžija" koji su došli na tribine da gledaju Kup kralja nisu pogrešili. Evo i golova. Barsa posle DECENIJE preživela Anoetu! Katalonci prvi put od 2007. savladali Real Sosijedad u San Sebastijanu, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja.

Fudbal 19.01.2017 | 23:50
ŠPA - Kup: Atletiko ubjedljiv! Barsa preživjela Sosijedad nakon 10 godina!
Ova Kup decembarsko-januarska bonaca u Španiji, gde učesnici šesnaestine, osmine i četvrtine finala najmasovnijeg takmičenja odigraju čak šest mečeva za dva meseca, kao da se radi o prvenstvu, prija Atletiko Madridu.

Vicešampion Evrope uspevao je određene kikseve u Primeri da prevaziđe ubedljivim pobedama nad nižerazrednim klubovima, a ništa drugačije nije bilo ni ovog četvrtka uveče na "Visente Kalderonu", gde je gostovao "hrabri mali" Eibar, rival iz elitnog ranga takmičenja.

Revanš za sedam dana u Baskiji biće – formalnost.

Atletiko – Eibar 3:0 (1:0), što je jedna od ubedljivijih pobeda crveno-belih ove sezone.

S obzirom na to da su golove postigli napadači Antoan Grizman i Kevin Gameiro, koji su ove sezone najčešće igrali po principu toplo-hladno, Simeone će imati zbog čega da bude zadovoljan pred nastavak sezone i daleko veća iskušenja koja slede.

U strelce se upisao i mladi vezista Anhel Korea, za radost 25.000 navijača na tribinama.

Evo golova...



Barsa posle DECENIJE preživela Anoetu! Katalonci prvi put od 2007. savladali Real Sosijedad u San Sebastijanu, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja.

Od 2007. do 2017. čekali su navijači Barselone pobedu svog tima u San Sebastijanu. I konačno su je dočekali!

Golom Nejmara iz penala u 21. minutu, ekipa Luisa Enrikea konačno je pobedila baskijski klub u gostima i stekla prednost uoči revanša četvrtfinala Kupa kralja, zakazanog za sledeći četvrtak.

REAL SOSIJEDAD - BARSELONA 0:1 (0:1)

Domaći su napustili teren ljuti na sudiju zato što je, utisak je, pomogao Barseloni i na asistenciju pomoćnika signalizirao nepostojeći ofsajd Zurutuze, sprečivši tako vezistu domaćih da postigne izuzetno važan gol.

Nakon "prvog poluvremena" ovog dvomeča, prednost imaju Katalonci, zahvaljujući pogotku Brazilca:



Rezultati četvrtfinala:

U sredu:

Alkoron – Alaves 0:2 (0:0)
/Ibai 90, 90+4/

Real Madrid – Selta Vigo 1:2 (0:0)
/Marselo 69 – Aspas 64, Joni 70/

U četvrtak:

Atletiko Madrid – Eibar 3:0 (1:0)
/Grizman 28, Korea 60, Gameiro 68/

Real Sosijedad – Barselona 0:1

Revanši su 24. i 25. januara, a polufinala 1. i 8. februara. Finale je 27. maja i pobednik će se plasirati u Ligu Evrope, ukoliko pre toga nije obezbedio plasman u to takmičenje ili ono kvalitetnije, Ligu šampiona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar