Zašto su skrivane sumnjive nezgode u Rudniku 'Boksit'?

Dvije osobe od kojih jedna teško, povrijeđene su prilikom rada u Rudniku “Boksit” u Milićima. Lice sa teškim povredama smješteno je u UKC Tuzla, potvrđeno je za BN televiziju u CJB Zvornik.

Republika Srpska 19.01.2017 | 20:51
Zašto su skrivane sumnjive nezgode u Rudniku 'Boksit'?
Teške povrede grudnog koša zadobio je, kako BN televizija nezvanično saznaje, Kostadin Dosić zaposlen u “Boksitu” iz Milića. Samo dva dana ranije njegov sin Marko zadobio je lakše tjelesne povrede. Obojica su povrijeđeni prilikom eksploatacije rude u jami Braćan. Kostadin Dosić je iz Bolnice u Zvorniku upućen na Odjeljenje intenzivne njege u Univerzitetski klinički centar Tuzla, potvrđeno je BN televiziji u CJB Zvornik.

"Radi se o povredama rebara i grudnog koša i on je zbrinut u UKC Tuzla gdje je proslijeđen iz Zvornika. Radnik je `Boksita`, a to područje pripada Policijskoj stanici Srebrenica. Uviđaj su radili pripadnici Policijske stanice Srebrenica uz prisustvo republičkog rudarskog inspektora. Sin pomenutog gospodina takođe radi u rudniku `Boksit` u Milićima", rekao je za BN televiziju Goran Abazović šef CJB Zvornik.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla su potvrdili da je pacijent primljen u ovu medicinsku ustanovu, ali da ne mogu detaljnije govoriti o stepenu povreda.

Za sada nije poznato zašto se informacija nekoliko dana skrivala od javnosti, kao ni to kako je došlo do nezgoda u veoma kratkom vremenskom periodu, te da li uslovi rada u Boksitovom rudniku imaju veze sa nezgodama.

Abazović je rekao da će se potpune informacije znati nakon što ih saopšti republički rudarski inspektor.

Prošle godine u jami Braćan jedno lice izgubilo je život.

BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

SRB IN

19.01.2017 19:55

Direktor Boksita kaze da su uslovi rada po najvecim svjetskim standardima,a ljudima pada kamenje na glavu I ginu

ODGOVORITE
Name

Re

19.01.2017 20:26

Njemu uslovi rada i jesu odlicni sto se vidi po tome sta i koliko ima a radnici....ma nisu oni bitni ko jos brine o njima..zalosno sto ce taj smrad izgleda biti dozivotni direktor-diktator

Name

Petljo

19.01.2017 22:54

Abazovicu prekontroliraj ti tu firmu, svasta se prica i pise o tem kolektivu, radnike tretiraju kao robove, rudare i vozace pogotov, dok se sefovi silno oparise. Parapolicija tuce narod, nemojte to dozvoliti

ODGOVORITE
Name

ljubisa Pantic

20.01.2017 00:02

Slucaj BRACAN ce se tek da otvori ,

ODGOVORITE
Name

ljubisa Pantic

20.01.2017 00:07

Sefovi su im tokom 90god bili u SRBIJI, sad narod gone u jame da gube glave radi nekakve crkavice ,a SEFOVI imaju po 3000km cak i vise ,e RAJKO RAJKO neces dugo vjeruj mi ,

ODGOVORITE
Name

Csr.

20.01.2017 04:17

Nikada se ne zna,nije za dvaputa reci mozda su opet batine posredi bile.

Name

ljubisa Pantic

20.01.2017 00:12

LJudi molim vas ne idite u jame zivi ,poslacemo RAJKA neka ode on samo jednu smjenu ,evo ja cu prihvatiti da odem sa njim dole po cjenu da se nevratim ,RAJKO RAJKO ,PEDERCINO JEDNA .

ODGOVORITE
Name

Brane

21.01.2017 12:05

Kakav je to covek nacelnik Lazo u vecini sa Muratom Avdicem a kad se zna ko je zlikovac i kuda je sve komandovo napade, Selo Sadici se stide, progovoricemo javno pred kamere samo kad bi neko doso i napravio i reportazu, nasi mrtvi nam se prevrcu u grobovima pitaju se zasta izgidosmo.

ODGOVORITE
Name

Cvika

22.01.2017 12:07

Brane znamo mi sve sto bi ja i ti govorili ista ikom koga briga za izroda koi je ostavio brata rodjenog Milana da ga onako unakaze muratovci brat mu se u grobu prevrce kako mozes imati misljene o covjeku koji je izdo rodjena brata a i zenu mu drugi servisira