Vučić i Merkelova i o stanju u BiH

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Davosu da je njemačku kancelarku Angelu Merkel I generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga upoznao sa poslednjim dešavanjima na Kosovu iz ugla Srbije.

Srbija 19.01.2017 | 19:03
Vučić i Merkelova i o stanju u BiH
Kako prenose beogradski mediji, Vučić je, nakon razgovora sa Angelom Merkel, rekao da je sa nemačkom kancelarkom razgovarao telefonom veoma dugo, više od 30 minuta.

"Razgovarali smo o svim važnim pitanjima u regionu, naravno o Srbiji, Bosni i Hercegovini, o našim odnosima, o odnosima Beograda i Prištine", kazao je Vučić, dodajući da su razgovarali i o migrantskoj krizi, ali da se nisu dogovarali o tome na koji način da to iznesu u javnost.

" Dobili smo podršku Nemačke za rešavanje problema migranata i kako i na koji način da što manje osećamo tu vrstu tereta, tu vrstu problema. Ona (Merkelova) je rekla da će se angažovati da dobijemo što veću podršku Evropske unije i međunarodne zajednice, zbog posla koji Srbija obavlja", kazao je Vučić.

Naglasio je da su se složili da je pitanje regionalne stabilnosti i pitanje kako i na koji način reagovati i kako da se preduprede loše stvari.

"Čini mi se da sam pokušao da objasnim šta je to što se događalo i da ne možete nešto da koristite kao dovoljan razlog za vođenje naoružanih ljudi, jer gde god ima oružja, ima i problema", naglašava Vučić, navodeći da je spreman da razgovara i da vjeruje da će to biti veoma brzo, već početkom sledeće nedelje.

"Ići ćemo u Brisel, mi i albanska strana. Što se nas tiče, to nije problem. Posle razgovora sa Bajdenom imaćemo i nekih drugih kontakata, verovatno i direktnih, i pokušati da zaustavimo svaku vrstu narastajućih tenzija", napominje premijer Srbije.

O Briselskom sporazumu Vučić je razgovarao i sa generalnim sekretarom Nato saveza.

Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dodo

19.01.2017 18:21

imaš ti dovoljno problema u srbiji ostavi nas na miru

ODGOVORITE
Name

Opet laže

19.01.2017 18:35

"ali da se nisu dogovarali o tome na koji način da to iznesu u javnost" Opet laže, opet nešta "usmeno". Počeo je ko Dodik, izgleda odzvonilo i njemu...

ODGOVORITE
Name

BL

19.01.2017 18:57

i hoće li uhapsiti Bakira, Nasera, Arifa i ostale golobrkane kratkih pantalona?

ODGOVORITE
Name

Vucko

21.01.2017 04:04

Oni se briju bre u odnosu na bracu ravnogorce

Name

KOMENTATOR

19.01.2017 19:25

Dobio vučko od merkelove domaću zada ču

ODGOVORITE