I dalje „paprene“ cijene nekretnina

Ovih dana mnogi svode statističku procjenu, pa se u javnosti pojavila informacija iz pojedinih agencija za prodaju nekretnina da je u većini gradova Bosne i Hercegovine zabilježeno pojeftinjenje stanova, kako navode prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH bilježi pad od 10,5 odsto.

Republika Srpska 19.01.2017 | 12:18
I dalje „paprene“ cijene nekretnina
Pa tako u Sarajevu, prema ovim podacima, cijena metra kvadratnog stana trenutno je najniža u posljednjoj deceniji. Prosječan stan u Sarajevu po najnižoj cijeni košta 1.200 KM po metru kvadratnom, a najskuplji 4.500 KM.

Međutim u Banjaluci sasvim druga slika. Trgovci nekretninama zadovoljno trljaju ruke, cijene stanova u novogradnji po kvadratnom metru su kažu u posljednje dvije godine rasle za oko 250 maraka, ali bez obzira na paprene cijene u centru Banjaluke, potražnja kažu nikada nije bila veća.

Što se Bijeljine tiče cijene nekretnina nisu padale, u Agenciji Astra kažu ostale su na nivou iz prethodnog perioda.

U zavisnosti od lokacije cijene stanova u novogradnji po kvadratnom metru na području Bijeljine kreću se od 1.450 do 1.900 maraka. S druge strane, cijene stanova u zgradama starije gradnje kreću se od 1.000 do 1.350 maraka po kvadratnom metru.

Kako kažu u Astri sve je više onih sa dubljim džepom koji se odlučuju za kupovinu nekretnine u elitnijim područjima grada.

A najveće interesovanje kupaca je za stanove manje kvadrature, kako kažu, uglavnom su kupci spremni izdvojiti za nekretninu svotu od 50.000 maraka. Međutim, napominju svog kupca pronađu i luksuzni stanovi.

A dok je velika potražnja, do pojeftinjenja nekretnina neće doći.

(InfoBN)

Komentari / 0

Ostavite komentar