Mediji o Đokoviću: Britanci likuju, ostali iznenađeni!

Poraz Novaka Đokovića na Australijan openu nikoga nije ostavio ravnodušnim. Svet: Šansa za Mareja; "Marka": Nadalova prilika! Posle eliminacije Novaka Đokovića sa Australijan Opena svetski mediji vide šansu za Endija Mareja, dom Španci misle da je to prilika za Rafaela Nadala.

Tenis 19.01.2017 | 13:45
Mediji o Đokoviću: Britanci likuju, ostali iznenađeni!
Gotovo svi svetski mediji u izveštaju iz Melburna i eliminaciji branioca titule imaju reč "šokantno" ili "senzacija", i dok jedni sa žaljenjem konstatuju da je prekinuta jedna fantastična serija srpskog tenisera na Ozi openu, drugi naravno likuju.

U likovanju logično prednjače Britanci, jer njihov predstavnik Endi Mari ima otvoren put ka trofeju, ukoliko ga u tome ne zaustavi povreda zgloba.

"Mail online" likuje nad činjenicom da je Novaka eliminisao igrač sa vajld kartom, dok "San" u senzacionalnom porazu srpskog tenisera vidi šansu da se Mari domogne prvog grend slem trofeja u 2017. godini.

Španci su opet umereni po pitanju eliminacije, konstatovali su je na svojim stranama naslovima "Senzacija" (Marka) i "Bombastično" (AS), ali ne na udarnim mestima, već tek iz priča o Ronaldu, Realu, Zinedinu Zidanu. Uprkos činjenici da Rafael Nadal može da se domogne trofeja, Španci ne likuju nad porazom Novaka Đokovića.

Sa Švajcarcima je već druga priča. Tabloid "Blick" na sportskiom stranama ima udarnu vest o senzacionalnom porazu Novaka, sa slikom srpskog tenisera koji pognute glave napušta teren. Mediji u Australiji uglavnom prenose reči našeg tenisera "da je Istomin zaslužio pobedu", smirenim tonom i bez bombastičnih naslova.

Hrvati, tačnije "Jutarnji list" piše o "najvećoj senzaciji ikada", "Index.hr" vrdi da je u pitanju "najveće iznenađenje desetljeća", dok "Večernji list" samo konstatuje da je Novaka izbacio 117. igrač sveta.

Svetski mediji bruje o šokantnoj eliminaciji Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, ocenjuju da je u pitanju jedna od najvećih senzacija ikad i slažu se da je sada Endiju Mareju otvoren put do prve titule u Melburnu.

Jedino se španska "Marka" nada da je eliminacija Đokovića prilika za Rafaela Nadala, s obzirom na to da je šampion iz 2009. godine bio "projektovani" rival srpskog tenisera u polufinalu.

"Kakvo iznenađenje, šestostruki šampion Melburna ispao je od 117. igraca na svetu. Ovo je prvi put da Đoković ispadne tako rano još od Vimbldona 2008. i poraza od Marata Safina", piše BBC i konstatuje da je pred Endijem Marejom neverovatna prilika da konačno osvoji Australijan open posle pet izgubljenih finala, cak četiri od Đokovića.

Rojters navodi da je Istomin odigrao mec života i da je ovo Đokoviću najranije ispadanje u Melburnu posle debija 2006, zanimljivo, takođe od Safina.

ESPN podseća da je Đoković rekorder po broju titula u Melburnu, zajedno sa Rojom Emersonom, po šest.

"Istomin je tek drugi put u karijeri dobio igraca iz Top 10, a Djoković prvi put na gren slemovima izgubio od igraca koji je van Top 100. Očigledno je da je posle kompletiranja gren slemova prošle godine na Rolan Garosu Djoković u velikom padu i da je neizvesno šta će biti dalje".

Nemački Bild na naslovnoj strani sajta pise od Đokovićevoj eliminaciji uz opširnu analizu Borisa Bekera, doskorašnjeg trenera srpskog asa, koji je pre 20 godina, takođe kao branilac titule, ispao na startu Melburna i sigurno zna kakav je osećaj.

Hrvatski Jutarnji list uz naslov "Jedna od najvećih senzacija ikad" donosi detaljan izveštaj i navodi da "Srbin ne pamti ovakav poraz u karijeri".

Djoković je jutros u drugom kolu posle četiri sata i 48 minuta velike borbe izgubio od Istomina 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

jelenko

19.01.2017 13:08

Unisti ga ona rospija od zene, zato nezenje pamet u glavu dva puta mjeri jednom seci a ne odmah pod suknju pa sta bude, slanina nas je odrzala i zato joj hvala mante te vase grickalice.

ODGOVORITE
Name

re Jelenko

19.01.2017 13:59

Sram te bilo. Pravi si rogonja.

Name

Muljaza

19.01.2017 14:05

Ne zaboravite da je tenis kao i ostali sportovi prije svega sou-biznis, pa tek onda sport.Kladionice da ne pominjemo.

ODGOVORITE
Name

M

20.01.2017 02:26

Novak:glavu gore,ništa strašno,i ništa tako bitno u tvom životu,pored Vajde nadji agresivnijeg trenera,jer se vidi brate da ne treniras dovoljno,eskiviras treninge.Sjeti se koliko si morao trenirati kad je Beker bio sa tobom,vrati Nijemca u svoj tim i sve će biti o.k.

ODGOVORITE