EL: Zvezdo, neka se ponove 15. decembar i ludnica iz "Pionira", pa u napad na Top 8!

Krajem prošle i početkom ove godine košarkaši Crvene zvezde su u više navrata dokazali da je sa njima sve moguće. Njihove pobede više nisu čuda, njihovi podvizi u Evroligi svrstali su ih u red ekipa koje s pravom sanjaju o igranju među osam najboljih. Novi izazov je baš ovog četvrtka (20.05) na gostovanju Makabiju u Tel Avivu, prilika za "brejk" i veliki korak ka drugoj fazi.

Košarka 19.01.2017 | 15:15
EL: Zvezdo, neka se ponove 15. decembar i ludnica iz "Pionira", pa u napad na Top 8!
Bez ikakve sumnje, Makabi je gledajući kvalitet pojedinaca među četiri najbolje ekipe, ali košarka je više od pojedinca. Zvezda je tim, Zvezda je ono što Dejan Radonjić toliko želi da bude i zato je hit Evrolige, zato se šepuri na sedmom mestu na tabeli sa učinkom 9-8.

Baš zato što "ponos Izraela" nije ni "T" od tima koji je u donjem domu sa 6-11, crveno-beli imaju šansu da naprave još jedan podvig i ponosno se vrate iz Tel Aviva. Ujedno bi produžili seriju na pet vezanih pobeda, ali ako se to ne dogodi neće biti smak sveta. Naprotiv.

Već su Simonović i drugovi pokazali od čega su satkani i kako bacaju favorite na kolena. I to ne samo pred svojim navijačima, pred kojima u startu imaju prednost, već su uspeli da se poigraju sa Žalgirisom usred Kaunasa.

Upravo je krajem prošle godine, tačno 15. decembra 2016. počela crveno-bela bajka. Ako se izuzme poraz od Olimpijakosa, srpski i regionalni prvak ima 10 trijumfa u svim takmičenjima.

Ako vratimo film na taj 15. decembar i crveno-belo ludilo u nekadašnjem "Pioniru", od prvog minuta bilo je jasno kako će teći utakmica. Videla se odlučnost, želja, borbenost, sve ono što trener Radonjić želi da krasi njegove momke... Bila je to odbrana iz udžbenika koju je crnogorski stručnjak doktorirao ove sezone u eliti. A njegovi puleni su na delu pokazali da košarku ne igraju samo pare i imena, već srce, bacanje za svaku loptu, neprobojna odbrana i magija u napadu.

I zato je to bila najubedljivija Zvezdina pobeda u Evroligi (25 razlike), zato Makabi nije izveo nijedno(!) slobodno bacanje za ceo meč, što nije uspela nijedna ekipa pre toga i zato će navijači izraelskog tima zauvek zamaptiti ko je Crvena zvezda.

Zato i ove večeri neka Simonović, Lazić, Dženkins, Gudurić i ostali momci krenu hrabro, otresito, onako kako samo oni umeju...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar