Veličković: Definitivno imamo problem!

"Svakog možemo da dobijemo kada smo pod punim gasom. Očigledno da to nismo", smatra kapiten Partizana.

Košarka 19.01.2017 | 14:50
Veličković: Definitivno imamo problem!
Nespretna ofanzivna rešenja u odlučujućim trenucima, triler kao ovosezonski lajtmotiv i na kraju - Partizanov peti poraz u Ligi šampiona.

Atinski AEK, šuterski i te kako raspoložen, kažnjavao je spore reakcije crno-belih u odbrani i na kraju potpuno zasluženo ostavio srpskom vicešampionu samo teoretske šanse za drugo mesto u grupi, odnosno izbegavanje dvomeča u šesnaestini finala.

"Prilika je propuštena. Mi definitivno imamo problem! Smatram da svakog možemo da dobijemo kada smo pod punim gasom. Očigledno da to nismo... Od AEK-a može dosta toga da se nauči. Lopta se u napadu dobro kreće, stigneš da izrotiraš, ona je već kod drugog igrača. Bili smo blizu u pojedinim trenucima, ali nismo uspeli. Ovo je poraz koji boli", istakao je Novica Veličković.

Uspeo je Partizan dalekometnim hicima da smanji zaostatak sa "minus 14" (33:47) na svega dva poena (51:53 i 53:55). To je, ispostavilo se, bio poslednji vapaj Parnog valjka kada je reč o susretu 13. kola prvorangiranog takmičenja pod okriljem FIBA.

"Dugo nije bilo poena ni sa naše ni sa njihove strane početkom poslednje četvrtine. Meni je delovalo kao dva sata... Da smo tada uspeli da prelomimo, verovatno bismo dobili utakmicu", smatra kapiten crno-belih.

Umor je, usled skraćene rotacije uzrokovane povredama, više nego očigledan.

"Teško je... Vratili smo se u ponedeljak iz Belgije, morali smo smo uveče da treniramo i spremamo se za AEK. Ali, to nije opravdanje. Nemam ni ja pravo na izgovor, a ne neko mlađi".

Sledi okršaj sa FMP-om (subota, 19.00), koji u kalendarskoj 2017. nije osetio gorčinu poraza...

"Neće uopšte biti naivno. Moramo da budemo svesni da bukvalno nikoga ne smemo da potcenimo. Lično nikada u životu nisam omalovažavao protivnika... Igramo kod kuće, gde pogotovo mora da se ‘kida’ i ‘grize’. Molim publiku da dođe da nas bodri, jer nam je ta utakmica jako, jako bitna", zaključio je Veličković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar