Najjača izjava Istomina: Izvinjavam se Novaku!

Denis Istomin izvinio se šestostrukom prvaku Australijan Opena zbog toga što ga je pobedio i sprečio u pohodu na sedmu titulu. Deceniju i po posle udesa koji su doktori videli kao kraj Denisove karijere: Izvini Nole, hvala mama! Istomin je teško dolazio do reči posle epske pobede u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Tenis 19.01.2017 | 10:20
Najjača izjava Istomina: Izvinjavam se Novaku!
Novak Đoković stigao je u Melburn po sedmi trofej!

Branilac titule imao je vrlo težak zadatak protiv Fernanda Verdaska na startu Australijan Opena, a kada je tu prepreku savladao, usledio je duel sa Denisom Istominom.

I kraj!

Šok i neverica u timu Novaka Đokovića. Kod navijača. Kod onih što ne navijaju za Noleta. Kod samog svetskog broja dva. Kod svih, pa čak i Denisa.

"Izvinjavam se Novaku, iznenadio sam i sebe, pre svega. Hvala mom timu, odradili smo fantastičan posao. Hvala publici, hvala drugari. Puno je emocija, ne mogu da nađem prave reči", rekao je posle meča vidno uzbuđeni Istomin, 117. igrač sveta.

Ovim porazom raspršeni su nada i želja Đokovića da pokaže kako i dalje konstantno može da igra na nivou koji ga je krasio godinama, sve do Rolan Garosa prošle godine.

Nemir u Đokoviću i te kako je znao da iskoristi Istomin. I pored 72 neiznuđene greške Đokovića, Uzbekistanac je igrao fantastično, kao da je u prvih 20 igrača sveta, a ne 100 mesta lošije plasiran.

"Nisam siguran kako sam uspeo sve da izdržim. Mislim da samo bio mnogo iznad proseka. Ovo je jedna od najvećih pobeda, a uverio sam se i da mogu da budem sa najboljima na istom nivou", rekao je Istomin. 

Da nije bilo saobraćajne nesreće zbog koje od 2001. do 2003. nije mogao ni da trenira - prvi naredni meč je odigrao tek 2004. godine, iako su mu doktori govorili da nikada neće moći da se vrati tenisu - ko zna dokle bi Istomin dobacio? Ovo što je danas prikazao... Ozbiljan tenis. I zaslužuje sve čestitke.

Svaka čast, pobeda bez ijedne mrlje!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

jovan

19.01.2017 09:26

Novak polako ali sigurno se priprema za tenisku penziju.

ODGOVORITE
Name

Joja

19.01.2017 11:05

Pa sta? Ne moze vjecno biti prvi. Nije ni on robot. Ali vjecno ostaje No 1.