AO - Novak: Kapa dole Istominu, nisam imao šansu!

Nole: To je onaj dan... Beker: Šokiran sam! Srpski teniser kaže da je imao dan, onaj kada mu ništa ne polazi za rukom. Boris Beker šokiran zbog poraza svog nekadašnjeg igrača. Novak Đoković smatra da je Denis Istomin zasluženo slavio u drugom kolu Australijan opena, istakavši da ni u jednom trenutku nije imao šansu da pobedi.

Tenis 19.01.2017 | 11:15
AO - Novak: Kapa dole Istominu, nisam imao šansu!
Njega je posle petočasovnog maratona u pet setova savladao Uzbekistanac sa 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4.

U svetu tenisa vlada šok!

Denis Istomin napravio je bez sumnje najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Australijan Opena i verovatno celog turnira. Uzbekistanac je u drugom kolu prvog grend slema u sezoni pobedio Novaka Đokovića.

Nisu ga uplašile titule Srbine, drugo mesto rivala na ATP listi i činjenica da je Novak jedan od trojice koji su obeležili poslednju deceniju svetskog tenisa.

Naprotiv. Istomina je sve to dodatno motivisalo.

Đoković nije imao rešenja. Videlo se odmah da se na terenu ne oseća prijatno, da mu je teško da igra, a kada je meč uveliko zašao u peti sat bilo je jasno i da će uskoro uslediti eliminacija.

"Sve zasluge Denisu što je igrao sjajno. Bio je bolji u važnim trenucima i zaslužio je da pobedi. Nisam mnogo toga mogao, iako nisam zadovoljan svojom igrom. Ovo su oni dani kada vam ne ide najbolje, a protivnik igra sjajno, ali to je sport. U trećem setu sam se osećao komforno, dobro udarao i imao taj promašen forhend na brejk lopti. Ali nikada nisam imao čistu šansu. On je uvek izvlačio dobre servise kad je trebalo i mogu samo da kažem kapa dole", rekao je Đoković posle meča.

"Igrao je neverovatno i zaslužio je da pobedi. Bio je vroma agresivan i precizan, nisam tu mogao da učinim. Čestitam mu na zasluženoj pobedi", još jednom je Đoković čestitao rivalu.

"Ovo je jedan od onih dana kada se na terenu ne osećate dobro, dok se vaš protivnik oseća sjajno. To je sport. Uspeo sam u trećem setu da igram znatno bolje, da me služi forhend, a onda je usledio četvrti set i sve je ponovo bilo loše za mene, a odlično za Denisa", poručio je Đoković.

Đoković je prvi put od 2008. godine eliminisan u tako ranoj fazi nekog Grend slema, te prvi put u karijeri poražen od igrača van Top 100 sa ATP liste.

"Nisam navikao da gubim u drugim kolima na Australijan openu. Ovde sam mnogo pobeđivao, ovaj stadion je bio dobar prema i naravno da mi je teško. Sve se preokrenulo u prvim gemovima četvrtog seta", dodao je srpski teniser.

Boris Beker, bivši trener Novakov trener, nije krio iznenađenje: "Zaista sam šokiran".

"Novak je bio previše defanzivan, dok je Istomin veoma strpljivo koristio greške i zasluženo pobedio", rekao je Nemac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar