AO - Vilander: Nisam iznenađen porazom Đokovića!

Konsultant Eurosporta Mats Vilander, nije iznenađen eliminacijom Novaka Đokovića sa Australijan opena, iako je pre dva dana smatrao da je favorit.

Tenis 19.01.2017 | 10:45
AO - Vilander: Nisam iznenađen porazom Đokovića!
Mats Vilander, nekada teniski as a sada TV komentator, posle ispadanja Đokovića sa Australijan opena smatra da se sa "Novakom nešto dogodilo".

"Denis Istomin ima solidan bilans protiv najboljih, igrao je dobro i na prošlom US Openu. Snažan je to teniser, setimo se samo prvog seta koji je bio toliko naporan, a on se držao sjajno", rekao je najpre Vilander o meču drugog kola, u kome je Uzbekistanac posle skoro pet sati igre dobio Novaka u pet setova.

Viladner o Đokoviću kaže da se sa njim dešava "ono što je prirodno".

"Novak je ne tako davno igrao završni masters turnir, bio je u finalu, protiv Mareja. Ali, nešto se, jednostavno, dogodilo. A opet, prirodno je sve to. Prirodne su stvari u pitanju, događalo se to Rodžeru, Rafi, sada Novaku... I, to pokazuje da su oni ljudi. Da se ovakve stvari dešavaju. Vrhunski tenis je jako naporan, kada ste u elitnom društvu, onda stalno igrate na ivici, na granici. Dese se i ovakvi trenuci. Na Đokoviću je sada da razmišlja o tome šta treba da uradi da bi se vratio tamo gde je bio", rekao je Vilander.

Đoković je bez titule u Melburnu ostao već u drugom kolu, senzacionalnim porazom od 117. igrača sveta Denisa Istomina u pet setova posle pet sati igre.

"Nisam iznenanđen eliminacijom Novaka, jer Istomin igra dobar tenis. Nisam mislio da ima oružje za najbolje na svetu, ali prvi set je trajao mnogo dugo i dosta je uticao. I teniseri su obična ljudska bića, imaju emocije... Ovakvi kiksevi su se dešavali i Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Ne mogu uvek da budu na visi zadatka", rekao je Vilander.

Đoković je prvi put od 2008. godine eliminisan već u drugoj rundi neko Grend slema.

"Novak još u Londonu na Završnom turniru prošle godine nije delovao ubedljivo. Istomin je, s druge strane, imao mnogo asova. Razlog zašto Uzbekistanac nije na boljoj poziciji jeste možda taj što nema dovoljno samopouzdanja u velikim mečevima", dodao je nekada prvi teniser sveta i sedmostruki GS šampion.

Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar