Definitivno zbogom, Depaj u Lionu - detalji...

Nema otkupne klauzule!

Fudbal 19.01.2017 | 14:30
Definitivno zbogom, Depaj u Lionu - detalji...
Godinu i po dana posle 34.000.000 evra vrednog transfera na Old Traford, Memfis Depaj napušta Mančester. Uz ogroman minus na računu Junajteda. Radio Monte Karlo, sigurno jedan od najpouzdanijih izvora kada su zbivanja na transfer pijaci u pitanju, objavio je svoja saznanja o detaljima Depajove selidbe u Olimpik iz Liona.

Naravno, prvo će Holanđanin morati da prođe preglede na Žerlanu, a Olimpik je već objavio sliku pridošlice iz Premijer lige. Radio Monte Karlo je samo obelodanio kako će finansijski izgledati ceo aranžman.

Odmah obeštećenje od 18.500.000 evra, a u zavisnosti od raznih bonusa Junajted bi u premijama mogao da inkasira još 6.500.000. Ako ne uspe da ispuni te uslove - Depaj će ostati upamćen kao jedan od najvećih ne samo igračkih, već i finansijskih promašaja u istoriji kluba sa Old Traforda.

Važno je notirati i da suprotno informacijama koje stižu sa Ostrva Mančester junajted nije uspeo da u ugovor ubaci klauzulu o ponovnom otkupu Depaja za unapred propisano obeštećenje. Doduše, Junajted će imati pravo preče kupovine, pa i procenat od naredneMemfisove prodaje.

Kad smo već kod toga, tačno 1.000.000 će prema ranijem sporazumu leći i na računDepajovog bivšeg kluba PSV-a, a 50.000 ide na adresu Sparte iz Roterdama u kojoj seMemfis formirao kao dečak. Sam fudbaler potpisaće ugovor na ćetiri i po godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar