AO: Pablo Karenjo Busta potencijalni Novakov rival u 3. kolu... Prošli Dimitrov i Gaske!

Novak Đoković igra protiv Denisa Istoimina u 2. kolu Australijan opena, a ako pobedi naredni rival mu je Pablo Karenjo Busta. Grigor Dimitrov igra možda i tenis karijere od početka sezone, a protiv talentovanog Hjeona Čunga je imao ozbiljan test.

Tenis 19.01.2017 | 06:45
AO: Pablo Karenjo Busta potencijalni Novakov rival u 3. kolu... Prošli Dimitrov i Gaske!
Španac je u drugoj rundi neočekivano lako pobedio Kajla Edmunda sa 6:2, 6:4, 6:2.

Britanac je imao određenih problema sa povredom palca i očigledno nije uspeo da se suprotstavi Karenju Busti koji je u prvom kolu imao teži posao kada mu je Polanski predao u petom setu.

Nijednom nije dozovlio brejk rivalu 25-godišnji Španac koji je trenutno 31. na svetu.

Protiv Đokovića je do sada igrao samo jednom, pre tri godine u Monte Karlu Novak je slavio sa 6:0, 6:1, ali Karenjo Busta je sada svakako mnogo bolji igrač.

Sjajan meč odigrao je Rišar Gaske koji je deklasirao Karlosa Berloka sa tri puta po 6:1 i sada čeka Dimitrova ili Čunga.

Filip Kolšrajber dobio je Donalda Janga sa 7:5, 6:3, 6:0, a u tećem kolu će igrati sa boljim iz duela Gael Monfis - Aleksandar Dolgopolov.

Grigor Dimitrov igra možda i tenis karijere od početka sezone, a protiv talentovanog Hjeona Čunga je imao ozbiljan test.

Momak iz Južne Koreje dobio je prvi set protiv 15. nosioca, ali je Bugarin ipak slavio sa 1:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Čung ima 20 godina i 105. je na svetu, ali je pre dve godine bio 51. i jedan je od najtalenotvanijih igrača na ATP turu.

Novak Đoković mu je idol i upravo je u stilu sprskog tenisera i odigrao prvi set. Dimitrov je bio nespreman, pa je Čung uz dva brejka poveo sa 1:0 (6:1).

Bugarin se razbudio na startu drugog seta, odmah je napravio brejk i zadržao je tu prednost do 1:1 (6:4). Čung je uzvratio počtkom trćeg napravivši brejk, ali je Dimitrov igrao izuzetno kvalitetno.

Uspeo je da preokrene, a onda u trećem setu uz jedan brejk rutinski da privede meč kraju. Dimitrova u narednom kolu čeka Gaske koji je deklasirao Karlosa Berloka sa tri puta po 6:1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar