ITA - Kup: Tako to radi SMS! Uđe s klupe i završi posao! Lacio u 1/4-finalu!

Lacio na krilima mladog Srbina eliminisao Đenovu u Kupu Italije - 4:2 (2:2).

Fudbal 18.01.2017 | 23:20
ITA - Kup: Tako to radi SMS! Uđe s klupe i završi posao! Lacio u 1/4-finalu!
Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić majstorski je rešio sjajan okršaj osmine finala Kupa Italije u Rimu između Lacija i Đenove - 4:2 (2:2) posle kojeg su Lacijali prošli u narednu rundu gde ih čeka Inter.

Bio je ovo sjajan i otvoren fudbal dva stara rivala na Olimpiku, a posle obostranog vatrometa u prvom delu (2:2) i lepih golova na obe strane koje su dali Hud (Lacio) i Pinilja (Đenova) u nastavku je došlo vreme za sjajnog vezistu Lacijala.

Igrao se 70. minut, posle loše reakcije odbrane Đenove lopta je pala na grudi Sergeju, a on je desnicom prlepo smestio u gornji desni ugao. Majstorski volej srpskog reprezentativca i peti gol u sezoni u kojoj se poptuno afirmisao, a zanimljivo da je ovaj pogodak postigao samo 12 minuta nakon što je ušao sa klupe i zamenio mladog Lombardija.

Posle Sergeja i Ćiro Imobile je stavio tačku na ubedljiv trijumf Lacija koji je zaslužen, mada će u Đenovi imati za čime da žale, posebno za onom stativom Nikole Ninkovićakoji minut ranije pre trećeg gola domaćina. Mladi reprezentativac Srbije dobio je šansu od 66. minuta umesto Okamposa, dok je drugi Srbin u redovima Đenove Darko Lazovićodigrao ceo meč za goste.

U ekipi Lacija od početka je igrao Filip Đorđević, a uspeo je da se upiše u strelce u 20. minutu. Pitanje je u kom smeru bi meč otišao da Felipe Anderson nije promašio penal u 25, ali opet na kraju Lacijali nisu platili cenu tog promašaja i zasluženo su u četvrtfinalu.

KUP ITALIJE - 1/8 finala

Sreda:
Sasuolo - Ćezena 1:2 (1:0)
/Pelegrini 4 - Sijano 81. penal, Laribi 84/

Lacio - Đenova 4:2 (2:2)
/Đorđević 20, Hud 31, Sergej 70, Imobile 75 - Pinilja 41, Pandev 45/

U četvrtak:

Roma - Sampdorija

Odigrano ranije:

Inter - Bolonja 3:2

Napoli - Specija 3:1

Fiorentina - Kjevo 1:0

Milan - Torino 2:1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar