KAN: Preokret Kameruna protiv Gvineje Bisau!

Preokret Kameruna, kakav solo prodor momka koji igra za drugi tim Brage! Gvineja Bisao ispustila prednost u drugom kolu Grupe A Kupa afričkih nacija...

Fudbal 18.01.2017 | 22:20
KAN: Preokret Kameruna protiv Gvineje Bisau!
Prvi veliki preokret na Kupu afričkih nacija. Sat vremena mučio se Kamerun u drugom kolu Grupe A, ali je u završnici meča sa Gvinejom Bisaom osvojio tri boda koja ga stavljaju u vrlo dobru poziciju pred odlučujuću rundu, za plasman u četvrtfinale - 2:1.

Kamerun je do preokreta stigao posle izalaska iz igre jednog od svojih najboljih igrača,Vinsenta Abubakara. Napadač Bešiktaša bio je, prema opštoj oceni, najlošiji akter meča, a kad ga je belgijski strateg Hugo Bros povukao sa terena, Neukrotivi lavovi su zaigrali bolje. Posle izjednačenja - koja im je minut pre nego što je Abubakar napustio igru - doneo Sebastijan Sijani, pritisli su rivala sa svih strana i rezantnim udarcem štopera Slavije iz Praga Mišela Engadeau Engađuija stigli do gola za pobedu.

Meč u Libervilu ostaće upamćen po pogotku koji je u uvodu meča postigao vezista Gvineje Bisao, Đasi Pikueti. Momak koji igra za drugi tim portugalske Brage napravio je pravo remek-delo, krenuo u soloprodor sa 20 metara od svog gola, onda poput vetra stigao do protivničkog kaznenog prostora, usput prevario dvojicu čuvara, ostalo mu je dovoljno snage da šutne i na kraju je poentirao. Verovatno najlepši potez dosadašnjeg toka turnira. Nedovoljan ni za bod.

KUP AFRIČKIH NAVIJA, DRUGO KOLO

GRUPA A

Gabon - Burkina Faso 1:1 (1:1)

/Obamejan 38 pen - Nakulma 23/

Kamerun - Gvineja Bisau 2:1 (0:1)
/Sijani 61, Engađui 79 - Pikueti 13/

Tabela: Kamerun 4, Burkina Faso 2, Gabon 2, Gvineja Bisau 1 bod.

Poslednje kolo (nedelja): Gvineja Bisau - Burkina Faso, Kamerun - Gabon.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar