ŠPA - Kup: Zamenio Kataija u 88', pa postigao dva gola!

Alaves za četiri minuta do polufinala Kupa! Doduše, ima i revanš na svom terenu... Ekipa iz Vitorije u nadoknadi srušila Alkorkon - 2:0!

Fudbal 18.01.2017 | 21:30
ŠPA - Kup: Zamenio Kataija u 88', pa postigao dva gola!
Trojica srpskih internacionalaca bili su večeras u sastavu Alavesa, koji je kao gost porazio drugoligaša Alkorkon sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja. Ironično, meč je odlučio fudbaler koji je zamenio Aleksandra Kataija u 88. minutu, a u završnih četiri minuta postigao je dva gola i završio priču na ovom meču - Ibai Perez. 

I stvarno je dao dva prelepa gola, posebno drugi iz slobodnjaka, koji je Alavesu verovatno doneo i plasman među najbolje četiri ekipe u najmasovnijem takmičenju u Španiji.

Aleksandar Katai je konačno dočekao veću minutažu, igrao je do 88. minuta za goste kada je zamenjen, ali ponovo nije uspeo da pokaže zašto je letos doveden iz Crvene zvezde. Trudio se, borio, pokušavao iz različitih situacija, posebno u prvom poluvremenu, ali bezuspešno. Bilo je evidentno da je pod pritiskom jer retko dobija šansu, a imao je u 76. minutu i mali sukob sa fudbalerima domaćina, ali mu je glavni sudija pokazao samo žuti karton, iako se činilo da će biti crveni jer je defanzivac domaćina pao posle "bliskog susreta" sa Srbinom.

Pored Kataija, trener Alavesa Maurisio Pelegrino je ukazao šansu večeras i Aleksandru Pantiću i Nenadu Krstičiću, koji su solidno odradili poslove u defanzivi. Krstičića je zamenio Kamarasa u poslednjih dvadesetak minuta, dok je Pantić dobio žuti karton u nervoznoj završnici u kojoj su domaćini ostali sa igračem manje. 

KUP KRALJA – prvi mečevi 1/4 finala

Sreda:
Alkorkon - Alaves 0:2 (0:0)
/Ibai 90, 90+4/

21.15 Real Madrid - Selta

Četvrtak
19.15 Atletiko Madrid - Eibar
21.15 Real Sosijedad - Barselona

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar