ITA - Kup: Ćezena šokirala Sasuolo!

Sasuolo eliminisan u osmini finala Kupa Italije od svoje filijale. Da stvar bude gora, pobjedonosni gol za Ćezenu postigao je Karim Laribi, igrač Sasuola na pozajmici.

Fudbal 18.01.2017 | 21:00
ITA - Kup: Ćezena šokirala Sasuolo!
Ćezena nastavlja sa iznenađenjima u Kupu Italije. Član Serije B je poslije Empolija u prošloj rundi takmičenja u osmini finala eliminisao i Sasuolo.

Duel dva bratska kluba završen je pobjedom Ćezene 2:1 poslije velikog preokreta.

Sasuolo je vodio 1:0 na poluvremenu golom Pelegrinija sa samog starta utakmice, ali je posljednjih deset minuta meča bilo kobno za člana Serije A koji je prilično opušteno igrao računajući na prolaz u duelu sa svojom filijalom.

Ćezena je to kaznila u 81. minutu, kada je Koko izborio jedanaesterac, a Ćano ga pretvorio u pogodak za izjednačenje.

U ovakvim mečevima međusobno povezanih klubova obično su mnogo motivisaniji igrači onog “manjeg” kluba, a to je bio slučaj i ovaj put.

Poseban motiv za dokazivanjem imao je Karim Laribi, igrač kojeg je Sasuolo doveo 2012. godine iz Fođe, ali koji nije dobio pravu priliku na stadionu Mapei.

Samo 26 utakmica odigrao je Laribi za Sasuolo i u posljednjih pet godina više vremena je proveo na pozajmicama nego u matičnom klubu. U srijedu  je odlučio da se osveti svojim gazdama, ili bar da dokaže da je kalibar za Seriju A.

Samo tri minute poslije izjednačujućeg gola Laribi je ispratio akciju saigrača po desnoj strani i potom rutinski poslao loptu u mrežu za veliki preokret Ćezene!

Italijan tunižanskog porijekla je umjesto radovanja samo mahnuo publici na tribinama.

Adio Sasuolo!

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar