Dogovoreno - Depaj je Lionov za 25.000.000 evra!

Holanđanin se definitivno seli u Francusku!

Fudbal 18.01.2017 | 21:10
Dogovoreno - Depaj je Lionov za 25.000.000 evra!
Višednevni pregovori između Mančester Junajteda i Liona su završeni večeras na najbolji način za sve strane posle čega je jasno - Memfis Depaj je novi fudbaler francuskog velikana. 

Rekao je pre nekoliko dana predsednik Lavova Žan-Mišel Ola da je dogovor blizu. Rekao i nije slagao, Holanđanin se seli u treći po veličini grad u Francuskoj u transferu koji bi trebalo da iznosi ukupno 25.000.000 evra. 

Gubitak za Mančester Junajted sigurno, s obzirom na to da su ga u leto 2015. doveli iz PSV Ajndhovena za oko 34.000.000 evra, ali bi taj novac mogli da povrate kroz klauzule o budućoj prodaji Holanđanina, koje su im zagarantovane ugovorom o prodaji. Takođe, Crveni đavoli su u taj ugovor uključili i mogućnost da otkupe ponovo Depaja, fudbalera koji se nije proslavio otkako je Žoze Murinjo stigao letos na Old Traford, pošto je kod Portugalca zabeležio samo osam nastupa, poslednji put u novembru protiv Fajenorda.

Ukupno je tokom karijere na Old Trafordu odigrao 53 utakmice i postigao sedam golova. Depaj, kojeg je tokom januara tražio i Everton, postaće drugo veliko ime koje je napustilo Old Traford ove zime, posle Francuza Morgana Šnajderlina koji je pojačao Karamele.

Transfer u Francusku biće mu šansa da oživi karijeru koja je poprilično zamrla u Engleskoj, a u dresu jednog od najvećih francuskoh klubova moćiće da pokaže da li je igrač za velika dela. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar