LŠ: Jug pokazao snagu, pa Partizan zube!

Dubrovčani furiozno počeli i završili meč na Dorćolu. Crno-beli u jednom trenutku prišli na "minus četiri", ali više od toga nisu mogli.Izgubili jesu, ali igraju baš lepo: Partizanova deca dala devet komada prvaku Evrope! Crno-bele skupo koštalo šest primljenih golova u prvoj četvrtini protiv Juga - 9:16.

Ostali sportovi 18.01.2017 | 20:20
LŠ: Jug pokazao snagu, pa Partizan zube!
Veliko iznenađenje se, ipak, nije dogodilo.

Dubrovački Jug pokazao je publici bazena "Milan 'Gale' Muškatirović" klasu prvaka Evrope i sigurno osvojio nove bodove u Ligi šampiona.

PARTIZAN - JUG 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4)

Protiv Hanovera sudije su im ukrale pobedu. U duelu sa mađarskih Egerom su se isprsili i izgubili samo golom razlike. Na gostovanju Barseloneti, objektivno, nisu imali šane, baš kao ni u duelu sa aktuelni prvakom Evrope. Opet, Partizanovoj mlađariji svaka čast za povremene egzibicije i sasvim pristojan poraz od Juga - 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4).

Crno-beli su ubedljivo izgubili prvu četvrtinu i to je značajno odredilo konačan ishod duela četvrtog kola Lige šampiona, posle kojeg je srpski predstavnik ostao na poslednjem mestu Grupe B, sa jednim bodom.

Dubrovčani, koji su 11. put uzastopno slavili protiv Beograđana, trijumfom na plivalištu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ napravili su dobru podlogu za plasman u četvrtfinale.

Vaterpolisti Partizana počeli su meč veoma stegnuti i već posle prve četvrtine gubili pet golova razlike. Reakciju su pokazali krajem druge deonice, kada su počeli da realizuju igrača više i da konkretnije koriste svoj defanzivni presing.

Drastično bolja i na momente atraktivna igra šampiona Srbije u nekoliko navrata je nagrađena aplauzima dok je razlika na semaforu smanjivana na, ispostaviće se, najmanji zaostatak crno-belih od četiri gola (8:12).

Gosti iz Hrvatske tada su zaigrali čvršće i u poslednjoj deonici sprečili i najmanji nagoveštaj iznenađenja. Golovima Jokovića, Peronea i Fatovića stavili su tačku na meč i na trijumf kojim su preskočili Barselonetu na tabeli i kojim su postali prvi pratioci lidera, Pro Reka.

Sa druge strane, Partizan ostaje na poslednjoj poziciji tabele sa jednim bodom, osvojenim u prošlom kolu protiv Hanovera. Prinudno izmešteni iz svog doma na Banjici zbog hladne vode, crno-beli su večeras pružili otpor favoritu u granicama svojih mogućnosti, predvođeni kapitenom i najboljim igračem Nikolom Jakšićem, strelcem pet golova.

Najmlađi tim ovosezonske Lige šampiona, ruku na srce, nije mogao protiv objektivno jačeg rivala kojeg su du trijumfa predvodili Loren Fatović i Felipe Perone, sa po četiri gola, ali mu za utehu ostaje vrlo dobra igra u trećoj deonici, koju je dobio 4:2.

Naredni meč u Ligi šampiona Partizan igra 8. februara u Beogradu protiv lidera na tabeli Pro Reka.

Strelci:

PARTIZAN: Petar Velkić 1, Nikola Jakšić 5, Đorđe Lazić 1, Radomir Drašović 1, Aleksandar Radanović 1

JUG: Felipe Perone 4, Loren Fatović 4, Marko Ivanković 1, Luka Lončar 2, Paulo Obradović 2, Josip Vrlić 2, Maro Joković 1

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar