KAN - video: Novi kiks domaćina, Obamejang donio bod!

Gabon još čeka prvu pobedu... Domaćin Afričkog kupa nacija odigrao 1:1 i sa Burkinom Faso, u utakmici drugog kola A grupe.

Fudbal 18.01.2017 | 20:10
KAN - video: Novi kiks domaćina, Obamejang donio bod!
Reprezentacija Gabona svakako je očekivala više od dva remija u prva dva kola Afričkog kupa nacija, pred svojim navijačima.

Posle Gvineje Bisau, koja je u sudijskoj nadoknadi vremena u subotu izjednačila na 1:1, isti rezultat protiv Obamejanga i drugova izvukla je Burkina Faso.

Poveli su gosti u 23. minutu, preko Prežisa Enakulme, a Pjer Emerik Obamejang je 10 minuta kasnije iz penala postavio konačan rezultat.

Videćemo hoće li u duelu Kameruna i Gvineje Bisau od 20 časova, takođe u Librvilu, biti prekinuta serija od tri nerešena ishoda u tri meča A grupe.

Gabon je krenuo agresivno i ofanzivno, željan da ponovi rezultat sa prethodnog AKN, u Ekvatorijalnoj Gvineji 2015, kada je u grupi savladao Burkinu Faso 2:0.

Ređali su se napadi domaćeg tima, Denis Buanga je u šestom minutu pogodio prečku, ali je Enakulma - koji je već u 11. minutu ušao sa klupe umesto povređenog Pitroipe - iskoristio neopreznost poslednje linije i na impresivan način odradio kontru za 0:1.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo.

Vihorni Obamejang je izbegao ofsajd zamku i u svom stilu trčao sam ka golmanu Kofiju, koji je zakasnio i oborio ga u kaznenom prostoru (iako možda nije morao to da učini, jer je napadač Borusije Dortmund ćušnuo loptu u stranu i pitanje je da li bi je stigao pre izlaska u gol-aut).

Dileme pri udarcu sa 11 metara nije bilo - 1:1.

U drugom poluvremenu je opet Gabon imao nešto više od igre, ali ni protivnik nije sedeo skrštenih ruku.

Bertran Traore, drugi "rezervista" Burkine Faso koji je prinudno stupio u akciju, zbog povrede Zongoa, sjajno je predriblao čuvara na ivici šesnaesterca i plasirao loptu u donji desni ugao. Na visini zadatka je bio golman Ovono, koji je paradom u desnu stranu sprečio 1:2.

Pretila je Burkina Faso i iz "slobodnjaka", dok je Gabon u poslednjih 10 minuta izvršio žestok pritisak i propustio dve kolosalne šanse da pobedi.

Prvo je Obamejang glavom spustio loptu na "zicer" Buangi, ali je Kofi nogom odbranio njegov šut sa svega sedam metara. Serž Kevin u 86. minutu je lepo skočio i zahvatio glavom, poslavši loptu tik pored spoja prečke i stative...



Burkina Faso biće zadovoljnija jednim bodom, ali to je posle svega viđenog i pravedan ishod vrlo dinamične utakmice na stadionu "L'Amiti".

TABELA GRUPE A: Gabon 2, Burkina Faso 2, Kamerun (-1) 1, Gvineja Bisau (-1) 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar