EL - Bagackis: Zvezda "zaokružena" u kalendaru!

Trener Makabija traži od igrača da pokažu kako je decembarski debakl u Beogradu bio odraz trenutne slabosti.

Košarka 19.01.2017 | 09:15
EL - Bagackis: Zvezda "zaokružena" u kalendaru!
Za razliku od Crvene zvezde, koja se sa pet pobeda u poslednjih šest kola vinula u gornji deo tabele i kotira se mnogo iznad očekivanja, Makabi je u ovom trenutku kandidat za najneprijatnije iznenađenje Evrolige 2016/17.

"Ponos Izraela" ima skor 6-11 i deli 13. i 14. mesto sa Žalgirisom. Ispod njega su samo Galatasaraj i Armani.

Makabi je u poslednjih osam kola doživeo čak sedam poraza, i to pod vođstvom trojice trenera. Daleko najubedljiviji bio je onaj od Crvene zvezde u Beogradu 15. decembra (83:58), koji je Ramija Hadara koštao posla, a jedina pobeda ostvarena je 5. januara protiv Darušafake u Tel Avivu (93:92).

Taj rezultat, kao i "tesan" poraz od Reala u Madridu (80:75), navode na zaključak da je Makabi "okrenuo list" otkako ga trenira Letonac Ajnars Bagackis.

Međutim, zaostatak za prvim Top 8 timovima, a to su Zvezda i Darušafaka (skor 9-8) iznosi tri pobede.

Jasno je da domaćin "mora" da dobije meč protiv crveno-belih u četvrtak od 20.05, a to ne krije ni sam Bagackis, od čijeg dolaska ekipa ima skor 1-2 u Evroligi.

"Za nas je svaka sledeća utakmica krucijalna, kao finale. Pripremam igrače da protiv Zvezde budu strpljivi 40 minuta. Svaki šut i svaka odbrana će biti važni", rekao je Letonac.

On koristi "minus 25" iz prvog meča da dodatno motiviše Makabijeve "legionare" - Vimsa, Gaudloka, Rada, prekaljenog Devina Smita, Ajversona... Tu su i trojica igrača Zvezde iz prethodne sezone, Maik Cirbes, oporavljeni Kvinsi Miler i Gal Mekel.

"U Beogradu smo odigrali najgoru utakmicu sezone, ali to je sada prošlost. Igrači znaju, jer sam im to rekao pre dve nedelje, prilikom analize rasporeda - u četvrtak, protiv Zvezde, moramo da pokažemo da je to bila trenutna slabost".

Centar Kolton Ajverson smatra da je predstojeća utakmica za Makabi karaktera "biti ili ne biti".

"Sećamo se šta nam se desilo u prethodnom duelu sa njima. Moramo da budemo agresivni, da nastupimo fizički snažno, kao da nam život zavisi od ishoda utakmice. Nismo toliko daleko od trke za plej-of, ali u slučaju novog poraza bismo bili. Psihološki pritisak postoji, međutim, ne može da bude drugačije na ovom nivou takmičenja".

Makabi i Zvezda u novijoj istoriji su se sastali pet puta. Bilo je 2:0 za Makabi 2013. godine i 1:1 u Top 16 fazi sezone 2014/15.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar