Ko je glavni igrač na Bliskom istoku

Predsednik Vladimir Putin postigao je Rusiji mesto glavnog igrača na Bliskom istoku, izjavio je na televiziji Em-Es-En-Bi-Si republikanski senator Džon Mekejn.

Svijet 18.01.2017 | 19:00
Ko je glavni igrač na Bliskom istoku
Mekejn smatra da je ruski lider „ostvario svoje ambicije na vrlo pametan način, uprkos lošim kartama u rukama“.

„Prioriteti Vladimira Putina obnovili su rusku imperiju. On je podelio zemlje kao što su Gruzija i Ukrajina i njegove ambicije za obnavljanje ruske imperije se ispunjavaju. Ali, to nisu prioriteti Sjedinjenih Američkih Država i u tom smislu ne može da se sarađuje sa njim. Ali može da sarađuje, kao što je to radio Ronald Regan, sa položaja mira i snage, međutim, prvo moramo da obnovimo našu vojsku koja je desetkovana u poslednjih osam godina zbog smanjenja finansiranja“, istakao je američki senator.

Mekejn je dodao da SAD moraju da se zadovolje samo pozivom na pregovore za sirijsko rešenje koji će se održati u Astani 23. januara.

Ništa tako ne otkriva od toga što Rusi, Iranci i Turci pozivaju SAD da učestvuju na mirovnoj konferenciji o Siriji. SAD ovim ne predsedavaju, SAD čak nisu ni sastavni deo toga, oni su pozvani. Dokle smo došli“, rekao je senator.

Republikanac DŽon Mekejn poznat je po svom anti-ruskom stavu. Konkretno, on je bio jedan od inicijatora novih sankcija protiv Moskve zbog sajber napada za koje su navodno odgovorni „ruski hakeri“. Međutim, ni sam senator ni njegove kolege nisu predstavili nikakve dokaze

(Sputnik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Putin i igranje

18.01.2017 18:45

Putin se nasao na praznom igralistu razrusenih tribina. Gledaoci nemaju pare ni stolicu da plate. Igra Vladimir protiv Velikog Joe. U Joe puni dzepovi pa ni trcati ne moze.

ODGOVORITE