Jelena Dokić: Htjela sam samo da igram, a ne da dajem izjave!

Nekada velika teniska nada Jelena Dokić, sada u ulozi komentatorke ističe da je mladim sportistima veoma teško da se suoče sa pažnjom javnosti.

Tenis 20.01.2017 | 13:20
Jelena Dokić: Htjela sam samo da igram, a ne da dajem izjave!
"Teško je kada ste bačeni u to kao veoma mladi i samo morate da naučite da se suočite sa svim tim. Teško je odrastati pred očima javnosti, uvek to kažem zbog nekih događaja, iako su bili pre 20 godina, ja mislim da sam dolazila u centar pažnje što nisam želela", rekla je Dokićeva.

Ističe da nije problem samo negativan publicitet, već i da pozitivne reakcije javnosti utiču na mladog sportistu.

"Imala sam osećaj da samo želim da izađem na teren i da igram, nisam želela da budem na konferencijama za medije, ne zato što ne volim medije, već zato što sam takva osoba, htela sam samo da se takmičim i ništa više. To je individualna stvar, nekome se to sviđa, nekome ne", navela je Dokićeva.

Bivša teniserka se osvrnula i na rano ispadanje najbolje australijske teniserke Samante Stosur.

"Ona nije pobedila od septembra, mora da se fokusira na poboljšanje svoje igre i da pokuša da pobedi nekoliko mečeva u godini jer neke stvari mogu veoma lako da odu od vas... Imala je teške mečeve uoči Australijan opena, ali je htela da dođe ovde i nije mogla da se izbori sa pritiskom", istakla je Dokićeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar