Video: Kraj sjajne karijere!

Jedan od najboljih španskih fudbalera u novijoj istoriji odlučio da prekine aktivno igranje na kraju tekuće sezone. Nedostajaće nam!

Fudbal 18.01.2017 | 15:30
Video: Kraj sjajne karijere!
Fenomenalna karijera "začinjena" trofejima i biografijom na kojom mu zavide mnogi!

Ćabi Alonso, trenutno fudbaler minhenskog Bajerna, odlučio je da na kraju ove sezone kaže fudbalu "zbogom".

Nekadašnji fudbaler Liverpula i Real Madrida, reprezentativac Španije, koji u svojoj riznici trofeja ima... pa sve što se u fudbalu može osvojiti, saopštio je upravi Bajerna da će igrati do kraja sezone, odnosno do isteka tekućeg ugovora i da će potom završiti igračku karijeru.

Uprava Bajerna je "klimnula glavom", ali i ostavila prostor ako se 35-godišnji Alonso predomisli, prenose nemački mediji.

Prošle godine, Alonso je nagovestio da će uskoro u penziju.

"Mislim da će Bajern biti moj poslednji klub u igračkoj karijeri. Dok moje telo može da izdrži potrudiću se da igram na najvišem nivou. I to će biti u Minhenu, jer, realno, mislim da za mene ne postoji naredni korak u karijeri. Išao bih u Italiju, ali nemam vremena da se dokazujem tamo i maksimalno posvetim igri", izjavio je Alonso za "Marku".

Alonsova igračka karijera traje već 18 godina. Osvojio je titule prvaka Evrope sa Liverpulom (2004/05. - epska utakmica protiv Milana) i Real Madridom (2013/14.).

Sa Realom je bio prvak Španije (2011/12.), osvojio je i dva Kupa Kralja, a sa minhenskim Bajernom je bio prvak Nemačke u dve sezone uzastopno (2014/15. i 2015/16.).

Sa reprezentacijom Španije dva puta je bio prvak Evrope, jednom svetski prvak.

Ukupno, Alonso je u karijeri osvojio 16 trofeja, što sa reprezentacijom, što sa klubovima u kojima je igrao! Za Real je odigrao 158 utakmica, za Liverpul 143, za Real Sosijedad 114, za minhenski Bajern 66 (do sada).

Karijeru je počeo u Real Sosijedadu, a 2004. godine je prešao u Liverpul i postao jedan od najznačajnijih fudbalera tima koji je predvodio Stiven Džerard. Zenit tog tima bilo je finale Lige šampiona protiv Milana u Istanbulu, koje važi za jedno od najbolje ikada odigranih i viđenih (Milan je vodio 3:0, Liverpul se vratio, izjednačio na 3:3, penalima je bilo 3:2 za engleske crvene).

Zaista, sjajna karijera!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar