Zašto je Ture odbio (pre)bogatu ponudu iz Kine?!

Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture mogao je da postane drugi najplaćeniji fudbaler sveta, ali je objasnio da nije sve u novcu.

Fudbal 20.01.2017 | 08:00
Zašto je Ture odbio (pre)bogatu ponudu iz Kine?!
Jaja Ture za razliku od nekih drugih fudbalera odoleo je primaljivoj ponudi iz Kine.

On je nedavno odbio ponudu neimenovanog kineskog kluba, vrednu 27 miliona evra godišnje, i to iz razloga što ima ambiciju da igra na vrhunskom nivou.

Tureu ugovor sa Mančester sitijem ističe na kraju sezone, ali uprkos tome nije želeo da krene putem doskorašnjiih fudbalera Čelsija Oskara, Ramiresa i Džona Obija Mikela i zaradi znatno veći novac.

"Jaja želi da igra na najvišem nivou i srećan je u Sitiju. Za njega je fudbal iznad novca", rekao je njegov menadžer Dimitri Seluk.

Da je prihvatio ponudu Kineza, vezista iz Obale Slonovače postao bi drugi najplaćeniji fudbaler na svetu, iza Karlosa Teveza, koji je nedavno prihvatio ponudu Šangaj Šenhue od 35 miliona godišnje.

Ovaj 33-godišnji fudbaler bio je na udaru javnosti kada je 2010. godine odlučio da napusti Barselonu i pređe u Mančester siti, klub koji tada nije pripadao gornjem domu engleskog fudbala, za platu od 13 miliona evra po sezoni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar