Oni bi da budu predsjednici Srbije

Predsednički izbori, koji treba da budu održani na proleće ove godine, nisu još ni raspisani, a već imamo 20 potencijalnih kandidata.

Srbija 18.01.2017 | 07:10
Oni bi da budu predsjednici Srbije
Neki od njih su svoju kandidaturu najavili još krajem aprila prošle godine, odmah nakon održanih vanrednih paralemantarnih izbora, neki nas sve vreme drže u neizvesnosti pa je sve i dalje na spekulacijama, a neki su i zvanično objavili da će se kandidovati.

U galeriji koja sledi, uz dobro poznata lica čija se kandidatura najavljuje, pogledajte ko još sve želi da postane "vlasnik" kabineta na Andrićevom vencu. Verujemo da za mnoge od njih niste ni čuli, ali ćete ih sada svakako upamtiti.

Vladimir Rajčić



"Novo lice za bolju Srbiju" slogan je Vladimira Rajčića, čoveka koji je "vrhunac svoje slave" doživeo kada je u "Nedeljniku" objavljen intervju sa novoizabranim predsednikom SAD u kome se on navodono izvinio Srbima za bombardovanje 1999. godine. Ispostavilo se da je ceo intervju izmišljen, da ga je Rajčić koji se predstavljao kao veza sa Trampom zapravo "podmetnuo" ovom lisu i da sa novim američkim predsednikom nema ama baš nikakve veze.

Rajčić je inače Amerikanac poreklom iz Srbije, predstavlja se kao srpski glumac i producent iz Čikaga, a u intervjuima je izjavljivao da želi da postane "srpski Ronald Regan". Srpska javnost za Rajčića je saznala je još 2009. godine kao nekoga ko se u medijima u više navrata pojavljivao kao filmski glumac i producent - prvo filma "Srpski ožiljci" (2009), a zatim i kao čoveka koji je stao iza filmskog projekta "Tesla, vladar sveta". Rajčić uveliko ima i svoj internet sajt na kome promoviše svoju kandidaturu.

Vuk Jeremić



Poslednji koji je javno objavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima na proleće ove godine je Vuk Jeremić. Kako je rekao u nedelju, 15. januara, kandiduje se "jer voli Srbiju".

"Želim svoje znanje, iskustvo i međunardone kontakte da stavim na raspolaganje svom narodu. Kandidujem se jer volim Srbiju", poručio je tada Vuk Jeremić.

Saša Janković



Dugo se najavljivalo da bi i zaštitnik građana Saša Janković mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima. To se i desilo, nakon apela sto javnih ličnosti koji su tražili od Jankovića da krene u predsedničku trku.

Kako je izjavio krajem prošle godine, kandidovaće se za predsednika Srbije kada budu raspisani izbori, ali "nikako pre toga".

"Biću kandidat građana. Predsednik izražava državno, odnosno nacionalno, a ne stranačko jedinstvo, a stranke svoje mesto mogu, treba i dobrodošle su da pronađu u opštem interesu, a ne obrnuto", rekao je Janković za subotički portal "Magločistač", a preneli mediji u Srbiji.

Vojislav Šešelj



Lider radikala Vojislav Šešelj odavno je najavio da će se upustiti u trku za mesto na Andrićevom vencu, a članovi Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) još u maju prošle godine doneli jednoglasnu odluku da kandidat SRS na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji bude njihov lider.

Boško Obradović



Kandidat Srpskog pokreta Dveri na narednim predsedničkim izborima biće lider tog pokreta Boško Obradović, odlučio je Glavni odbor stranke u septembru prošle godine.

"Grаđаnimа Srbije trebа svež i nov kаndidаt, koji nije 26 godinа bio sve i hoće još. Onаj ko je izаšаo nа duel Vučiću i u svom kontrаekspozeu ponudio novi politički progrаm, koji Srbijа odаvno čekа", saopštile su tada Dveri.

Rasim Ljajić



Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i lider SDP Srbije, stranke koja je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, jedan je od prvih koji je najavio svoju predsedničku kandidaturu, još dok su se brojali glasovi na apriliskim parlamentarnim izborima. Kako je u više navrata izjavljivao, predsednički izbori su prilika da bez rizika proveri svoj i rejting svoje stranke kod građana Srbije.

Čedomir Jovanović



Čedomir Jovanović nije zvanično objavio svoju kandidaturu, ali je više puta rekao da njegova stranka neće podržati ni Vuka Jeremića ni Sašu Jankovića, oko kojih opozicija inače lomi koplja - kome dati podršku.

Potom je izjavljivo da je za zajedničkog kandidata opozicije, ali se iz njegove stranke moglo čuti i da su oni za to da LDP ima svog kadnidata.

Desilo se i to da je Predsedništvo LDP obavezalo sredinom decembra svog predsednika Čedomira Jovanovića da se kandiduje za predsednika Srbije ukoliko kandidat proevropske opozicije bude Vuk Jeremić. U međuvremenu liberali su saopštili i da će stranka konačnu odluku o učešću na predsedničkim i eventualno parlamentarnim izborima doneti krajem ovog meseca.

Bratislav Jugović



Bivši potpredsednik Pokreta socijalista (PS), Čačanin Bratislav Jugović najavio je prošle nedelje da će se kandidovati za predsednika Srbije.

Jugović je rekao novinarima u Čačku da će biti kandidat građana jer smatra da levica mora da ima svog kandidata i da za kandidaturu ima podršku Samostalnog sindikata.

Tomislav Nikolić



Tomislav Nikolić, sadašnji predsednik Srbije, sudeći po svojim izjavama izgleda da ne bi da napušta kabinet na Andrićevom vencu. SNS još vaga koga će kadidovati, ali se Nikolić već sam "kadnidovao" izjavom još iz oktobra prošle godine da "trenutno ne vidi ko bi taj posao mogao bolje da obavlja". Slično je ponovio i na svojoj novogodišnjoj pres konferenciji:

"Ja stvarno želim da se kandidujem. Nema razloga da se ne kandidujem. Niko od mene bolje ne bi radio ovaj posao. A da li ću se kandidovati to zavisi od Aleksandra Vučića. Ja sam ubeđen da ću se dogovoriti sa Vučićem, a ne može se desiti da ne dobijem njegovu podršku", rekao je tada Nikolić i dodoa da će do Božića saopštiti da li će se ponovo kanidovati za predsednika Srbije.

Međutim, samo sat vremena nakon te njegove izjave, usledila je izjava premijera Vučića koji je poručio je da će odluku o kandidatu za predsednika doneti kroz dva do tri meseca. Na kraju je ostalo da će njih dvojica sa imenom zajedničkog kandidata izaći do Sretenja, 15. februara.

Jelena Milić



I Jelena Milić, direktorka CEAS-a i zagovornica ulaska Srbije u NATO mogući je kandidat za predsednika Srbije. Ona je sredinom oktobra prošle godine na svom fejsbuk profilu objavila da ozbiljno razmišlja da učestvuje na predsedničkim izborima koji će biti održani na proleće.

"Bila bih svoj kandidat i kandidat svojih ubeđenja - socioliberalnih. Umem da otvorim više vrata na političkom Zapadu, više nego Vuk Jeremić", navela je tada direktorka CEAS.

U "objavi" svoje kandidature, napisala je svoju kratku biografiju - ima 52 godine, majka je dvoje dece, uskoro i akademska građanka i platila je sve parking kazne.

"Are you with me? (Da li ste sa mnom) Tick tack, tick tack", stoji na kraju njenog posta.

Izvor: Blic

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Сретен Жујкић-пензионер

18.01.2017 07:26

Све издајници и јајаре! Подршка за др Андреја Фајгеља!

ODGOVORITE
Name

ПЕТАР

18.01.2017 07:58

НЕ ЛУПАЈ МАТОРА БУДАЛО

Name

Jovan

18.01.2017 08:29

Jedina sansa za Srbiju je Cedomir Jovanovic jer je vizionar.

Name

Gojko Klickovic

18.01.2017 09:20

Fajgelj je fasista.

Name

Homo sapiens

18.01.2017 09:50

Ha,ha,ha,ha, pa Cedomir Jovanovic ne vidi dalje od svog nosa. Takvih vizionara je na svakom koraku. Ne rusite ugled Srbije podrskom kandidatima koji, realno, nisu za poziciju predsjednika.

Name

Visio

18.01.2017 07:33

Ja mislim da je ova Jelena najbolja.

ODGOVORITE
Name

VRABAC

19.01.2017 17:23

MISLIS ZA PASULJ

Name

Goca

30.04.2020 09:40

I NATO?!

Name

JEDINI PRAVI KANDIDAT NIJE NI PREDSTAVLJEN, A TO JE

18.01.2017 07:39

DEJAN LUČIĆ

ODGOVORITE
Name

samy

18.01.2017 08:36

Jel to onaj sto kaze da su japanski samuraji nastali od srba.

Name

RadikalNO

18.01.2017 08:09

Sve moj do mojega ili gori od gorega. Jadna Srbijo šta si dočekala. Izuzimajući Šešelja, svi ostali zajedno imaju pameti kao jedan pileći mozak.

ODGOVORITE
Name

ups

18.01.2017 08:34

Možda se i ja kandidujem.

ODGOVORITE
Name

samy

18.01.2017 08:42

Kandidat je i ubjedljivo najbolji od svih ponudjenih,Milan Stamatovic, predsjednik opstine Čajetina al eto nema hžga ovde na listi. Ubjedljivo najozbiljniji,i čovjek koji iza sebe ima sta pokazati.

ODGOVORITE
Name

Jelena

18.01.2017 08:57

E ako jelena milić ne bude predsednica i ovako jadne Srbije ne znam šta će onda??? Vjerujem da može da otvori svaka vrata na zapadu i priđe lagano do stola gdje je već svi poznaju i žele.

ODGOVORITE
Name

Igor

18.01.2017 09:03

Slobodan Milosevic zadnji predsjednik gospodin.

ODGOVORITE
Name

@igor

18.01.2017 09:45

Jel to onaj sto je od Srbije napravio jad i bijedu?

Name

samo

18.01.2017 09:04

JE srbiji spas u Cedomiru Jovanovicu sve drugo sunovrat.

ODGOVORITE
Name

Huso, Mujin buraz

18.01.2017 09:52

I ja mislim da je Ćedo pravo rješenje. Nama odgovara.

Name

hahaha

08.02.2017 09:05

Jel to onaj decko iz Silerove sto ima ceo puk vojske da ga cuva i to o trosku drzave Srbije?

Name

SRS

18.01.2017 09:08

Ako jeca ne pobjedi ovakva Sexy jer samo ona može da otvori na zapadu vrata valjda od kancelarije ne od sobe,ja ću se razplakati!!!

ODGOVORITE
Name

Gojko Klickovic

18.01.2017 09:20

Jankovic je tu jedini pristojan lik.

ODGOVORITE
Name

MA daj

08.02.2017 09:06

Sa sve svojom nerazjasnjenom aferom iz studentskih dana...

Name

A gdje je Fajgelj?

18.01.2017 09:35

Ja se nadam da će kandidat biti Andrej Fajgelj koji je to i najavio preko you tube.Mlad,obrazovan,inteligentan i iskreni srpski patriota

ODGOVORITE
Name

Del Boy

18.01.2017 09:58

Džaja predsednik, Piksi premijer.

ODGOVORITE
Name

pero

18.01.2017 10:07

Ovi u redu ali šta će onaj mali pozderac tu on bi da bude sultan u srbiji ( čitaj vuk)

ODGOVORITE
Name

VRABAC

19.01.2017 10:42

PERO, DA SE PREKRSIS PA DA POVERUJES STA SE RADI U ZEMLJI SRBIJI

Name

SULUDI POSMATRAC

19.01.2017 10:17

KAD POGLEDAS OVE SLIKE DA PLACES OD MUKE , BIVSI LOPOVI PONOVO NA DELU.

ODGOVORITE