F1: Kraj sage o Botasu - Hamilton je dobio kolegu!

Mesto Niko Rozberga u Mercedes AMG Petronasu preuzima Valteri Botas, dosadašnji vozač Vilijamsa.

Ostali sportovi 19.01.2017 | 09:45
F1: Kraj sage o Botasu - Hamilton je dobio kolegu!
Znalo se, ali nije bilo ugovoreno, da bi tek sada stigla i zvanična potvrda da Valteri Botas preuzima mesto Niko Rozberga u Mercedes AMG Petronasu. Toto Volf , prvi čovek šampionske ekipe je sve lepo ugovorio sa Kler Vilijams, ali je na kraju morao da se odrekne menadžerskog odnosa sa Fincem. Takav potez bio je neophodan. Nemac zbog sukoba interesa nije smeo da ostane Botasov menadžer, jer takva su pravila najbržeg tima F1 cirkusa.

Što se tiče Kler Vilijams, ni ona nije izgubila ništa. Naprotiv, ona je slasno profitirala na transferu, a i vratila je Filipe Masu iz penzije. Brazilac je „u naftalinu“ proveo svega dva meseca, pa se nikako ne može reći da se uležao ili izgubio na takmičarskoj kondiciji.

„Veoma sam uzbuđen i ushićen razvojom događaja. Mislim da će mi biti potrebno određeno vreme kako bi shvatio šta se zapravo desilo. Za mene ovo je ostvarenje sna, jer ću voziti za tim sa velikom istorijom“, rekao je Valteri Botas, novi član Mercedes Petronasa i izrazio svoje divljenje zbog kako kaže, velike šanse i uloge koja mu je dodeljena.

„Srećan sam što ću biti deo Mercedesa i hvala im što su prepoznali moj potencijal. Svi su me lepo primili, a u narednih par dana očekuje me dosta sastanaka. Što se tiče Dajmlerovog motora, njega baš dobro poznajem, ali puno toga je različito na bolidu. Zbog toga će mi trebati i neko vreme da se naviknem na bolid“ zaključio je Valteri Botas koji je poslednjeg dana stare godine posetio Dajmlerove pogone i razgledao sve ono što je gigantski tim osmislio kao dobrodošlicu za novog člana srebrnog kolektiva.

Važno je reći i da novi kolega Luisa Hamiltona do sada ima zabeleženih devet podijuma i da je od 2013. godine član karavana Formule 1. Botas se smatra talentovanim, ali i jako stabilnim, odnosno nikako hazarderski nastrojenim takmičarem.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar