Samo HSV ovako rasipa pare!

Za pozajmicu povređenog štopera 2.000.000 i dres sa brojem devet! A nije dogovorena njegova kupovina na kraju sezone...

Fudbal 20.01.2017 | 09:00
Samo HSV ovako rasipa pare!
Novi početak za Hamburger i Kirijakosa Papdopulosa. 

Snažni štoper Leverkuzena i zvanično je kompletirao večeras selidbu u redove nekadašnjeg šampiona Evrope na pozajmicu do kraja sezone. Za ovaj posao Dinosaurusi će odmah izdvojiti 2.000.000 evra, koji pripadaju Bajeru iz Leverkuzena, a uz to će mu plaćati i trećinu godišnje zarade.

U redovima davljenika u Bundesligi ovaj štoper nosiće dres sa brojem devet.

Papadopulos je stigao u Hamburg iz redova Lajpciga, u kojem se nije proslavio na pozajmici tokom jeseni, a odigrao je samo 34 minuta. U taboru najprijatnijeg iznenađenja u Bundesligi povredio je koleno, a u novembru je i operisao ligamente, posle čega se vratio na teren tek početkom januara.

Tokom trening kampa Lajpciga u Španiji trenirao je, kažu, bez problema, ali se očkuje da će kroz dve nedelje valjda biti potpuno fit da se stavi na raspolaganje treneru Markusu Gizdolu. Upravo je iskusni strateg bio glavni inicijator angažovanja Papadopulosa, kojeg je trenirao u Šalkeu, klubu u čije je redove Papadopulos došao u leto 2010. godine iz Olimpijakosa.

Grčki reprezentativac koji nosi simpatičan nadimak - Bikčić, posle Šalkea je prešao u Leverkuzen u leto 2014. za 6.500.000 evra, a nakon pozajmice u Lajpcigu trebalo je sledećeg leta trajno da se preseli u istočnu Nemačku. Grk će, zanimljivo, ostati u Hamburgeru na pozajmici samo do kraja sezone, a klubovi se nisu dogovorili oko eventualnog otkupa na leto.

Kirijakos Papdopulos je drugo pojačanje Hamburgera ove zime, posle iskusnog štoperaMergima Mavraja koji je stigao iz Kelna za 1.800.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar