VK Partizan: Ovo nije normalno!

Ono na šta je upozoravao zlatni vaterpolista Andrija Prlainović se upravo dešava u klupskom vaterpolu. Tačnije, nastavlja da se dešava. Partizan i dalje nema topao bazen! Utakmica protiv Juga NEĆE biti odigrana na Banjici.

Ostali sportovi 16.01.2017 | 20:40
VK Partizan: Ovo nije normalno!
Partizan, sedmostruki prvak Evrope, dočekaće aktuelnog branioca titule šampiona Ebrope, dubrovački Jug, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu.

Ovo je danas posle podne saopštio Partizan, koji je rešio pitanje mesta gde će dočekati Dubrovčane.

Prvak Evrope, dubrovački Jug, trebalo je da bude gost Partizana, na Banjici, u okviru 4. kola Lige šampiona, ali bazen na Banjici još nema grejanje, jer nema mazuta!

Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Partizana Aleksandar Šoštar rekao je da je stanje u klubu dramatično.

"Nadam se da ćemo sada akutni problem grejanja, koji se ne javlja prvi put, uspeti da rešimo. Rezervna varijanta je da se meč odigra u nekom drugom beogradskom bazenu. Prošle nedelje smo se obratili Ministarstvu omladine i sporta i JSD Partizan, nismo dobili odgovor. Danas smo kontaktirali Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, nadam se da će nam pomoći da prevaziđemo problem i da ćemo bar u utorak znati gde ćemo dočekati Jug", rekao je Šoštar.

Voda na bazenu Banjica se ne greje od prošle sedmice.

"Najbolje bi bilo kada bismo obezbedili mazut i do utakmice ugrejali vodu na Banjici do odgovarajuće temperature, međutim male su šanse da se to desi, jer nemamo mnogo vremena. Ne isključujem ni mogućnost da se utakmica ne odigra, ali nadam se da se to neće dogoditi".

Naravno, najteže je treneru i stručnom štabu i vaterpolistima Partizana. Hteli-ne hteli, o tome moraju da razmišljaju. A ovakvo stanje u srpskom klupskom vaterpolu nije novost. Uostalom, upravo na to je ukazivao Andrija Prlainović, koji minut nakon što je opstvaren najveći uspeh u istoriji vaterpola Srbije.

Partizan je prošle nedelje pobegao u Budimpeštu (bukvalno) i zahvaljujući Ferencvarošu trenirao.

"Teško je i fizički i psihološki pripremiti ekipu u ovim nenormalnim, dramatičnim okolnostima. Zato je i pitanje kako ćemo nastaviti sezonu. Razumljivo je da opšta situacija utiče na mlade igrače, koji i pored toga uspevaju da izvuku maksimum. Ispunjen je prvi cilj u sezoni, osvojen je Kup Srbije, u Ligi šampiona je ekipa pružila vrlo dobre partije, a nalazi se i u vrhu tabele Regionalne lige", rekao je Šoštar.

Trener Partizana Zoran Milenković zamolio je za razumevanje za momke koji rade u više nego teškim uslovima.

"Moramo da razumemo naše prvotimce, kojima je jako teško da treniraju i igraju, da se fokusiraju samo na svoj posao, kada razmišljaju i o situaciji u klubu, o bazenu", kaže on.

Milenković je nabrojao samo neke od problema koji su zatekli ekipu u poslednjih 10-ak dana:

"Osim problema sa grejanjem Banjice, pred susret sa zagrebačkom Mladošću u Regionalnoj ligi,  javili su se novi. Zbog snega na putu u Zagreb smo stigli kasno, nismo odradili nijedan trening na bazenu na kojem je odigran meč. Tokom puta od Budimpešte, gde smo sparingovali sa Ferencvarošem, zdravstvenih problema imali su Marko Manojlović i Mihajlo Repanović, koji su u Zagrebu išli na infuziju".

Manojlović nije ni igrao protiv Mladosti, a Repanović je smogao snage da uđe u bazen.

"I pre odlaska u Zagreb smo imali problema sa povredama. Radili smo u dve grupe, jer je deo prvotimaca bio na pripremama sa reprezentacijom. Zato kad se sve okolnosti uzmu u obzir, momci su u Zagrebu pružili maksimum".

O predstojećoj utakmici sa Jugom, Milenković kaže:

"Drugi put ove sezone se sastajemo sa Jugom, šampionom Evrope. U utakmici Regionalne lige,izgubili smo ubedljivo, pre svega zbog lošeg početka. Novi duel sa trenutno najboljom ekipom Evrope, koja je prošle godine osvojila sve što je mogla, je prilika da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na taj meč i koliko još treba da učimo. Nadam se da će se zdravstveno stanje u ekipi popraviti".

Apel navijačima je da dođu i bodre tim. Samo su im oni još ostali...

Dakle, Partizan - Jug u sredu, od 18.30 časova na bazenu na Dorćolu!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar