F1: Botas u Mercedesu, Masa se vratio iz penzije!

ON menja Rozberga u Mercedesu! Mercedes je našao vozača koji će da bude tandem sa Luisom Hamiltonom, nakon iznenadne penzije šampiona Nika Rozberga. Finski vozač Valteri Botas i zvanično je postao član ekipe Mercedesa.

Ostali sportovi 17.01.2017 | 17:15
F1: Botas u Mercedesu, Masa se vratio iz penzije!
Niko Rozberg je iznenadio sportsku javnost odlukom da se posle šampionske titule u Formuli 1 povuče iz ovog sporta.

Nešto više od mesec dana posle te odluke, Mercedes je odlučio ko će da menja Rozberga, odnosno ko će biti drugi vozač, uz Luisa Hamiltona.

Odluka je da to bude 27-godišnji Finac Valteri Botas, dosadašnji vozač Vilijamsa.

Transfer čije se ozvaničenje čeka od decembra je kompletiran poratkom Felipea Mase iz penzije u tim Vilijams, za koji je Botas do sada vozio.

Botas je dobio prednost nad mladim vozačem Mercedesa Paskalom Verlajnom, koji je prešao u redove Zaubera. Masa, koji je imao emotivan oproštaj od F1 na Interlagosu protekle sezone, "izuzetno je motivisan što se vraća".

"Osećam da radim pravu stvar", rekao je Masa koji je poželio mnogo sreće Botasu u Mercedesu.

U Vilijamsu od Mase očekuju da im donese stabilnost, iskustvo i talenat, ali pre svega da pomogne mladom početniku Lensu Strolu da se brzo prilagodi najbržem karavanu na svetu.

Ovo je, manje-više, očekivana odluka, a ujedno je dovela do toga da se iz "penzije" vrati 35-godišnji Felipe Masa, koji će biti u bolidu Vilijamsa.

Masa, koji je bio pobednik na 11 trka u karijeri, kaže da ovo vidi kao veliki izazov i motivaciju. Brazilac je na kraju prošle sezone objavio da se povlači, ali...

"Mislim da je ovo ispravna odluka", rekao je Masa, a iz Vilijamsa ističu da je "Felipe uvek bio voljeni član tima" i da su svi presrećni što će opet sarađivati sa njim.

Masa je u karijeri Formule 1 vozio za Zauber, Ferari i Vilijams. Debitovao je 2002. godine.  

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar