NFL - plej-of: Rodžers izbacio Kauboje, Stilersi sa FG do finala!

Ekipe Grin Bej Pekersa i Pitsburg Stilersa plasirale su se u finala konferencija, NFL plej-ofa.

Ostali sportovi 16.01.2017 | 15:15
NFL - plej-of: Rodžers izbacio Kauboje, Stilersi sa FG do finala!
U derbiju divizijske runde Pekersi su savladali najbolji tim iz regularnog dela sezone u NFC Dalas Kaubojse sa 34:31. Pekersi će u finalu konferencije igrati sa Atlanta Falkonsima.

S druge strane Pitsburg Stilersi su dobili Kanzas Siti Čifse 18:16 i izborili finale AFC sa Nju Ingland Petriotsima.

Pekersi su od starta meča kontrolisali ritam igre u Dalasu, predvođeni sjajnim Aronom Rodžersom koji je bacio dva tačdauna i 356 jardi, ali je imao i sjajnu podršu trčanjem od strane Taja Montgomerija koji je takođe istrčao dva TD.

Delovalo je da će Pekersi rutinski rešiti meč nakon što su poveli 21:3 sredinom drugog kvartala, ali je tandem Preskot-Brajant uz pomoć Dena Bejlija smanjio na 21:13 pred pauzu.

Na startu drugog poluvremena Rodžers baca novi TD, do Džereda Kuka za +15, ali Preskot uspeva da sa dva TD, za Džejsona Vitena i još jedan od Brajanta, da izjednači na 2(.28 pred poslednja četiri minuta.

Usledila je "penal" završnica, a Mejson Krozbi sa dva fild gola sa preko 50 jardi odvodi Pekerse u finale konferencije.

Preskot je meč završio sa tri tačdauna i 302 jarde, Ezikijel Eliot je istrčao 125, ali bez TD, dok je Brajant uz dva TD imao i 132 jarde, ali su Kaubojsi zaustavljeni.

Još neizvesnije je bilo u Kanzasu gde je Pitsburg slobio Čifse bez tačdauna, sa šests fild-golova Krisa Bosvela.

S druge strane, domaćin je imao dva TD, jedan je bacio Aleks Smit, drugi je istrčao Spenser Ver, ali je odbrana Stilersa izborila dovoljno grešaka rivala da omogući svom napadu taman toliko poena da se pobedi.

Laveon Bel je osvajao jarde, a Bosvel pogađao fild-golove i rekordom plej-ofa odveo Pitsburg u finale konferencije.

Grin Bej gostuje Atlanti u nedelju od 21:05 časova po našem vremenu, dok Nju Ingland čeka Pitsburg u ponedeljak ujutru od 00:40 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar