AO (Ž) - 1. dan: Prvi šok - ode Halep! I Kerber se mučila!

Prvi meč - prvo iznenađenje - Halepova počišćena sa RLA! Amerikanka Šelbi Rodžers eliminisala je četvrtu teniserku terena Simonu Halep sa Australijan opena rezultatom 6:3, 6:1 i to na otvaranju centralnog terena. Kerber se bespotrebno mučila na startu! Nemica Anđelika Kerber oscilirala je u prvom meču na Australijan openu, ali je pobedom krenula u odbranu titule u Melburnu.

Tenis 16.01.2017 | 13:15
AO (Ž) - 1. dan: Prvi šok - ode Halep! I Kerber se mučila!
Za sat i 15 minuta igre na Rod Lejver areni Rumunka je dopustila rivalki čak 11 brejk lopti iz kojih su stvorena četiri brejka, a prvi grend slem sezone je samo potvrdio koliko je Halepova u lošoj formi.

Rumunka od trijumfa u Montrealu letos nije zabeležila ozbiljniji rezultat, a da nešto definitivno ne valja bilo je jasno na samom početku meča sa Rodžersovom.

Klimavi uvodni gemovi su više poslužili Amerikanki da nađe ritam nego Halepovoj da nametne svoj. Ubrzo je na semaforu pisalo 5:2, i već tada je mirisalo na iznenađenje.

Izgubljen set nije trgao favorita na ovom meču, a brza dva brejka u nastavku su cementirali njenu sudbinu na AO.

Doduše, nefer bi bilo reći da je pasivna igra Halepove jedini uzrok ovakvog rezultata, jer je Šelbi Rodžers pružila publici šansu da bar sa jedne strane mreže gleda veoma dobar tenis, duboke i precizne udarce, koji bi namučili igračicu u mnogo boljoj formi od Rumunke.

Kerber se bespotrebno mučila na startu! Nemica Anđelika Kerber oscilirala je u prvom meču na Australijan openu, ali je pobedom krenula u odbranu titule u Melburnu.

Nemica je savladala Ukrajincu Lesju Curenko 6:2, 5:7, 6:2, posle dva sata igre, iako je servirala za meč u drugom setu.

Kerber je rutinski krčila put ka pobedi u prvih sat vremena, delovalo je da će bez ikakvih problema dobili Curenko, ali Ukrajinka neočekivano stiže do "ribrejka" na 5:4 za Nemicu, te koristi taj momentum i novim brejkom dobija drugi set.

Već u trećem nije imala snage za potpuni preokret, Kerber ponavlja nivo igre iz prvog seta i sa dva brejka u nizu rešava meč.

Kerber će u drugoj rundi AO igrati sa zemljakinjom Karinom Vithef, 89. teniserkom sveta, koja je u prvoj rundi bila bolja od Japanke Eri Hozumi, 214. na WTA listi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar