U NATO se silom uvlače BiH, CG...

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev smatra da je postavljen stalan kurs za dalje proširenje NATO-a, u koji se silom uvlače Crna Gora, Makedonija i BiH, a nastavlja se i raspoređivanje elemenata globalnog sistema protivraketne odbrane SAD u Evropi.

Region 15.01.2017 | 17:14
U NATO se silom uvlače BiH, CG...
On je istakao da kurs američkog predsjednika Baraka Obame ne samo što je odbacio rusko-američke odnose daleko unazad, već je umnogome definisao pravac saradnje Rusije sa NATO-om i EU u posljednjih nekoliko godina i da se to ne završava samo antiruskom retorikom.

"Konsolidovani napori Zapada, između ostalog, usmjereni su na podrivanje procesa integracije uz učešće naše zemlje, devalvaciju ideje `ruskog svijeta` u cjelini, što ugrožava bezbjednost ne samo Rusije, već i jednog broja zemalja", rekao je Patrušev za "Rusku gazetu".

Patrušev je naveo da se sa izborom Donalda Trampa za predsjednika SAD ne može govoriti o fundamentalnim promjenama u rusko-američkim odnosima. "Ne gajimo iluzije o skorom slabljenju mjera strateškog odvraćanja Rusije", dodao je on.

On je rekao da je Rusija spremna za rad sa SAD na obnovi saradnje na osnovu ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja, kao i da očekuje da će 2017. godine Rusija uspjeti da uspostavi konstruktivne kontakte sa SAD u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Prema njegovim riječima, određeni prostor za konstruktivnu saradnju sa SAD otvara se u oblasti borbe protiv terorizma, informacione bezbjednosti i u nekim drugim oblastima, prenosi "Sputnjik".

Patrušev smatra da je Rusija doprinijela donošenju važnih rezolucija usmjerenih na borbu protiv grupe takozvane Islamske države i drugih terorističkih organizacija, kao i finansiranje terorizma.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Srbo

15.01.2017 16:32

BiH je prakticki vec u NATO-u... Istina, papira jos nema...Ali ko jos za to pita..NATO je dosao i tu namjerava ostati... Niko nije Rusiji priznao Krim...Ali ona je tamo I tamo ce ostati.. Tako to danas ide ..ko prvi uleti, njegovo..

ODGOVORITE
Name

@ Srbo

15.01.2017 18:18

Zanimljivo razmišljanje, mnogi ne znaju a taj podatak neki namjerno kriju, zakon o OS BiH jasno kaže da OS BiH idu prema NATO-u. Naši vojnici već odavno idu u vojne misije koje su pod okriljem NATO-a, godinama već. Niti jedan srpski član predsjedništva nije stopirao takvu odluku, zašto? C.Gora je već NATO, to je završena priča, Albanija NATO, i Makedonija ide u NATO. BiH ide prema NATO-u, taj proces je davno započet i to je nezaustavljivo.

Name

Milan

15.01.2017 16:41

Bosna i Hercegovina nema izbora nego postati clanica NATO i EU sve drugo je propast!

ODGOVORITE
Name

FCUK EU! FCUK NATO!

15.01.2017 16:49

Ja mislim da Dodo namjerno pravi sranje u zadnje vrijeme kako bi uveo NATO na mala vrata u Republiku Srpsku iz opet z,jebao volju naroda!

ODGOVORITE
Name

sve

15.01.2017 17:33

Naravno Dodik sve radi po nalogu NATO-a i međunarodne zajednice. Ostalo je zabava za budale a kojih imamo 70% !!!!!!!

Name

joksim

15.01.2017 17:44

Da si ti ziv i zdrav NATO je vec odavno u RS!!!. Pa ko je ono u oktobru imo vjezbe sa bojevim gadjanjem na Manjaci koja je ako se ne varam u RS. Istine radi, NATOI je lani imo vjezbe i na Glamocu koji je u Federaciji, ali bar oni u Federaciji ne kukaju na NATO ko mi nego su se pomirili

Name

FCUK LGBT!

15.01.2017 17:54

Jos da iko ima m.da da provjeri njegov rodoslov sve bi nam bilo jasnije! Njegov, Zeljkin (zenski rod, ako je), Tegeltijin... Za Radmanovica znamo da radi sve kako mu zena kaze!

Name

Dodo

15.01.2017 17:59

Samo malo da si mi blize gadjo bi te ovom zlatnom polugom.

Name

tuzna realnost

15.01.2017 21:03

Kad se postane sirotinja onda nije vise bitan ni NATO ni Rusija. Sirotinji je to svejedno, ona zeli samo jedno: bolji zivot!

ODGOVORITE