Video: Tri pada skijašica na spustu u Austriji!

Nađa Fankini, Eti Mikloš i Viktorija Rebenzburg doživele su teške padove tokom treninga za spust u Altenmarkt-Cauhenzeu. Von se vratila 12. mestom, Šajer iznenadila! Amerikanka Lindzi Von vratila se na skijašku stazu posle skoro godinu dana pauze, a svega dva meseca od teške povrede ruke.

Ostali sportovi 15.01.2017 | 15:45
Video: Tri pada skijašica na spustu u Austriji!
Na stazi na kojoj u subotu zbog snega, magle i vetra nije bilo moguće takmičenje, Fankini je izgubila kontrolu na sredini staze, a pretpostavlja se da je stradalo koleno.

Tridesetogodišnja Italijanka je helikopterom prebačena u bolnicu. Nakon kratkog prekida trening je nastavljen, da bi usledio novi pad, ovaj put Mađarice Mikloš.

Njih dve nisu nastupile u trci, gde je u prvoj vožnji pad doživela i Nemica Rebenzburg, koja je u suzama vikala: "Koleno! koleno!"

Pobedu u Altenmartku je neočekivano odnela domaća predstavnica Kristin Šejer, dok se 12. pozicijom na stazu posle skoro godinu dana pauze vratila Lindzi Von.



Von se vratila 12. mestom, Šajer iznenadila! Amerikanka Lindzi Von vratila se na skijašku stazu posle skoro godinu dana pauze, a svega dva meseca od teške povrede ruke.

Najuspešnija skijašica u istoriji Svetskog kupa zauzela je 12. mesto u spustu u Altenmartku.

Pobedu na domaćem terenu ostvarila je Austrijanka Kristin Šajer sa 0,39 sekundi prednosti ispred Tine Vajrater iz Lihtenštajna, te 0,54s ispred Amerikanke Žaklin Vajls.

Šajer ima 22 godine, a ovo joj je prvi podijum u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u SK bilo deveto mesto u spustu u Val d'Izeru u decembru. Vajlosova je takođe prvi put stigla do podijuma u karijeri.

Četvrta je bila drugoplasirana u generalnom poretku SK Lara Gut iz Švajcarske, dok je peto mesto osvojila slovenačka senzacija Ilka Štuhec, vodeća u poretku spusta ove sezone.

Tek 17. bila je do ove trke druga u spusti Italijanka Sofija Gođa. Skijašice se sele u Garmiš Partenkirhen, gde ih 19-22. januara očekuju tri spusta i jedan superveleslalom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar