Situacija je ozbiljna, Čelsi po hitnom postupku doveo napadača!

Problemi sa Dijegom Kostom naterali Antonija Kontea na iznuđen transfer.

Fudbal 16.01.2017 | 12:00
Situacija je ozbiljna, Čelsi po hitnom postupku doveo napadača!
U vreme kada beleže sjajne rezulatte, kada su ubedljivo prvi u Premijer ligi i kada je Antonio Konte od njih napravio kaznenu kesprediciju, londonski Plavci su se iznenada našli pred problemom koji može da sruši sezonu.

Svađa Dijega Koste i Antonija Kontea preti da upropasti sve ono dobro što je napravljeno tokom prvog dela sezone. Koliko je situacija ozbiljna govori i to što je Čelsi po hitnom postupku doveo napadača Patrika Bamforda iz Barnlija.

Tačnije, vratio je svog igrača koji ranije nije dobio šansu na Stamford Bridžu. Bamforddolazi iz Barnlija u kojem je igrao kao pozajmljen igrač Plavaca. Kao veliki talenat je došao u Čelsi 2012. godine iz Notingem Foresta, ali nikada nije dobio pravu priliku. Prolazio je pripreme sa Plavcima, ali je minutažu u zvaničnim mečevima sticao na pozajmicama.

Prvo u MK Donsima, zatim u Derbi Kauntiju, Midlzbrou, Kristal Palasu, Noriču i sada u Barnliju. Iako je imao neka sjajna izdanja kao što je bila jedna sezona za Midlzbro u Čempionšipu, nijedan Čelsijev trener nije imao dovoljno hrabrosti da mu pruži šansu. Ali klub je uvek u njemu video perspektivu pa je čak i produžavao ugovor sa njim i povećavao mu platu dok je bio na pozajmicama.

Sada je konačno dočekao poziv iz Čelsija! Antonio Konte je munjevito reagovao posle svađe sa Kostom i vratio Bamforda na Stamford Bridž, a Barnli tu ništa nije mogao jer je ugovor o pozajmici bio takav. Doduše, Bamford neće mnogo faliti Barnliju jer je ove sezone odrigao samo šest premijerligaških utakmica i nije dao nijedan gol.

Šta će onda Konteu takav napadač?

kao poruka Dijegu Kosti da je vrlo ozbiljan u namerama da ga kazni i da nijedan igrač nije nedodirljiv. Iako Bamford nije ni blizu klase Španca, Konte želi da pojača pritisak na kontroverznog napadača, ali i da se obezbedi ako se situacija sa njim ne reši. Bamfordtreba da pojača konkurenciju u napadu gde za jedno mesto u prvih 11 konkuriše još samo Miši Batšuaji. Ali Belgijanac nije po ukusu Kontea, pa je Italijan večeras u Lesteru igra bez klasičnog centrafora sa Azarom, Vilijanom i Pedrom kao najisturenijim trilingom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar