Markez: Hm, daleko sam ja od rekordera!

Šampion Moto GP kategorije na promociji svog ličnog parfema izjavio je da je daleko od rekordnih 15 titula koje je osvojio Đakomo Agostini.

Ostali sportovi 19.01.2017 | 19:15
Markez: Hm, daleko sam ja od rekordera!
Aktuelni šampion kraljevske klase, Mark Markez jeste lucidan, ali nije bandoglav u nameri da postane motociklistički rekorder po broju osvojenih titula. Naime, u javnost su procurele glasine po kojima se Španac veoma visoko kotira kao mogući pretendent na rekord Đakoma Agostinija koji je vlasnik rekorda u kog ulazi 15 titula.

Kada kažemo 15 titula, i kada je reč o Agostiniju dobro je reći da je on svojevremeno osvojio osam kruna u klasi do 500 kubika, i tačno 7 u klasi do 350 kubnih centimetara.

O tome je Mark Markez govorio na promociji svog novog parfema pod nazivom „hirou“!

„Ne volim da postavljam previsoke ciljeve. Agostini ima 15 titula a ja 5, pa mislim da neću moći da sakupim baš toliko trofeja” izjavio je Mark Markez koji sa svega 23 godine ima već pet titula od čega su tri osvojene u kraljevskoj klasi.

„Ranije se moglo nastupati u dve kategorije u isto vreme, a sada to ne može. Ono što se stvarno nadam je da ću nastaviti da se zabavljam sa motorima. Kao dete sanjao sam da ću osvojiti titulu u sve tri kategorije, i taj san sam ispunio još kada mi je bilo 20 godina. A sada, će biti kao Bog kaže“, rekao je Mark Markez koji je sudeći po poslednjoj izjavi i više nego zadovoljan svojim dosadašnjim dometima u karijeri.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar