VK Partizan: Valjda ćemo zagrejati bazen za LŠ...

Vaterpolisti Partizana se zbog problema sa grejanjem pripremali u Budimpešti, a nadaju se da će dočekati dubrovački Jug na Banjici.

Ostali sportovi 14.01.2017 | 08:45
VK Partizan: Valjda ćemo zagrejati bazen za LŠ...
Mazut. Jedna od najskupljih reči u Vaterpolo klubu Partizan.

Prethodnih godina ispisane su rečenice i rečenice o lošem finansijskom stanju u srpskom klupskom vaterpolu. Igrači odlaze, pojedini klubovi nemaju bazene i redovno mesto za treniranje, a oni koji ih imaju ne mogu da ih zagreju, jer nemaju novca da plate mazut. I tako u krug...

Vaterpolo klub Partizan godinama unazad kuburi sa mazutom. Neretko se dešava da prvi tim i mlađe selekcije "migriraju" što po Beogradu, što u okruženju.

Tako je bilo i ove nedelje. Morali su učenici Zorana Milenkovića da odu u Budimpeštu, da sparinguju s Ferencvarošem kako bi se pripremili za mečeve regionalne lige i Lige šampiona.

U prvom delu sezone mladi tim crno-belih je u svim takmičenjima ostavio odličan utisak. Posle sedam kola Regionalne lige nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova iz šest mečeva. Mladost, koja je takođe odigrala šest utakmica, ima bod manje.

"Sparinzi sa vrlo dobrim sastavom Ferencvaroša su nam dosta koristili u ovom trenutku. Kako zbog toga što na Banjici zbog problema sa grejanjem nemamo adekvatne uslove za rad, tako i zato što nastojimo da ekipu dovedemo na ujednačen nivo pripremljenosti", kaže trener crno-belih Zoran Milenković  

Partizan će u subotu od 19.15 časova (TV prenos Arena sport) igrati u Zagrebu protiv Mladosti u okviru Regionalne lige. Posle sedam kola Regionalne lige nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova iz šest mečeva. Mladost, koja je takođe odigrala šest utakmica, ima bod manje.  

Odmah posle gostovanja u Zagrebu, crno-beli će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona. U sredu dočekuju prvaka Evrope, dubrovački Jug.

U Partizanu se nadaju da će moći na miru da se pripremaju, na svojoj Banjici.

"Nadamo se da ćemo se od sledeće sedmice imati normalne uslove rada na našem bazenu, da će stići dovoljne količine mazuta i da nećemo imati problem sa grejanjem. To je nije problem koji dovodi u pitanje samo formu i nastupe u takmičenjima prvog tima. Ne treba zaboraviti ni mlađe kategorije, igrače koji su budućnost srpskog vaterpola, kojima je rad takođe vrlo oteža", ukazao je trener Prvog tima Zoran Milenković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar