Albanci zapalili srpsku zastavu

Albanci sa Kosova i Preševa zapalili su u Ženevi srpsku zastavu zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u Francuskoj po poternici Srbije.

Region 13.01.2017 | 12:36
Albanci zapalili srpsku zastavu
Agencija "Preševa Jone" prenosi da je u Ženevi srpska zastava spaljena od strane albanskih imigranata sa Kosova i Preševa.

Na snimku se vidi kako dva lica pale srpsku zastavu, koju su sami nacrtali i na kojoj ćirilicom stoji ispisano "Srbija".

Nakon prvih poteškoća da je zapale dolivaju zapaljivu tečnost kako bi brže izgorela.

Francuski sud u francuskom gradiću Kolmar je Haradinaja juče pustio uz kauciju, oduzevši mu pasoš i naloživši mu da se dva puta nedeljno javlja nadležnoj policijskoj upravi, da na slobodi čeka odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Albanci su proteklih dana u više gradova, od Njujorka do Beča,demonstrirali protiv hapšenja Haradinaja, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić, na osnovu dobijenih upozorenja, ukazao je da bi moglo doći do napada na diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zanimljivo

13.01.2017 11:41

Koji su sami morali da naprave, znaci uloze trud vrijeme i resurse i jos stim ne goru kako treba vec je polivaju i gorivom pa opet ne gori toliko brzo. Zar je tolika bijeda da se ne moze kupiti jedna za 5 maraka. Tako vam je to kad profesionalno rade amateri. Zar takvi da urade belaj?

ODGOVORITE
Name

pirmo pirmo

13.01.2017 11:45

I šta sad??Pa Šešelj javno pred kamerama zapali Hrvatsku i zastavu EU pa nikom ništa.Idemo dalje do sljedeče zastave.

ODGOVORITE
Name

Babo

13.01.2017 14:30

Bas tako, ne to onda nije nikakva vjest. Na to se ima pravo.

Name

Doxa

13.01.2017 11:54

I sta sad jel to nekog interesuje....

ODGOVORITE
Name

iskustvo iz USA

13.01.2017 12:34

Ovde u USA mozes paliti ciju/koju god zastavu hoces- cak i Americku, ali ako si je ti kupio ili sam napravio. Ali ako skines zastavu odnekle [sa neke institucije] i zapalis je, to se vodi kao kradja, otudjenje necijeg vlasnistva, tj. to je kriminalni cin i ide se u zatvor

ODGOVORITE