Dodik (se) prevario: Kredit, a ne budžet

Nakon primopredaje dvije etaže Centralnog medicinskog bloka, predsjednik Republike Srpske je izjavio da se za izgradnju 85 hiljada kvadratnih metara prostora u Univerzitetskom Kliničkom centru Republike Srpske iz budžeta izdvaja 100 miliona evra. Radi se o najvećem projektu u zdravstvu, poručio je tada predsjednik Srpske.

Republika Srpska 11.01.2017 | 21:33
Dodik (se) prevario: Kredit, a ne budžet
Ne radi se ni o kakvim izdvajanjima iz budžeta, nego o još jednom kreditu koji će vraćati građani Republike Srpske, odgovara bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić.

Stanić tvrdi da sredstva za rekonstrukcije i opremanja bolnica i ne treba obezbjeđivati iz budžeta, ali da je neprihvatljivo dovoditi građane u zabludu da država plaća nešto što je u stvari finansirano zaduženjem.

Završeno renoviranje dva stprata centralnog bloka se kao dio projekta rekonstrukicje i opremanja Centralnog bloka i Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, finansira kreditom Evropske investicione banke. Cilj je da se hirurške klinike iz centra grada presele u naselje Paprikovac do 2018. godine.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bozo

11.01.2017 20:42

Nema greske kod nas, onako je kako je zacrtano. Svsko radi svoj posao i uzima koliko moze i vara isto tako.

ODGOVORITE
Name

Nije Se Prevario

11.01.2017 23:00

Budzet je na kredit ako ga i od kog bude mogo dobiti,inace ce da bude preskakanje penzija i plata a o investicijama nema ni govora

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa razlogom

12.01.2017 06:53

Dobro on veli. Kredit će se vraćati iz budžeta. A budžet će se puniti novim kreditima. Koji će se opet vraćati iz budžeta, pa budžet puniti kreditima... I tako u krug, sve uz sasluženje korumpiranog smeća i brojnih hobotnica, koje isisavaju narodu krv i životne sokove. I sve dotle dok narod, slijedeći vođu kao u Domanovićevoj priči, izleti na kakvoj krivini i surva se u grabu i raspe i saspe u tiftike, koje niko više ne sastavi. A tako im i treba, kazaće svijet i nastaviti dalje, ne osvrćući se za suludim tupavim narodom.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.01.2017 16:00

Kako lako, iako bez pravog uporišta, dobijaju kredite ovi naši East-West i Trilateral sektaši...kako nas bezdušno guraju u ropstvo...a oni se obezbjedjuju za 3 generacije.

ODGOVORITE
Name

Šta

12.01.2017 17:00

Šta, sad ne treba graditi bolnice?

ODGOVORITE