Nesreća na pruzi: 22 povrijeđenih

Dvadeset dvije osobe su povrijeđene u sudaru putničkog i teretnog voza, koji se dogodio u blizini Novog Sada, a među povrijeđenima nema životno ugroženih, rekao je Tanjugu direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

Srbija 11.01.2017 | 21:11
Nesreća na pruzi: 22 povrijeđenih
On je kazao da je među povrijeđenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše tjelesne povrede. "Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar", rekao je Živanović.

Prema njegovim riječima, na Glavnu željezničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povrijeđeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju. "Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou", rekao je Živanović.

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tanjugu je ranije rečeno da je putnički voz udario brzinom od 15 kilometara na sat u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Mašinovođa nije povrijeđen. Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada. Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar