Priča: Od "0 od zauvijek", do junaka utakmice!

Kako je Robinson "preživeo" Hečerov pogodak za pobedu i kako su je crno-beli potom proslavili...

Košarka 11.01.2017 | 19:45
Priča: Od "0 od zauvijek", do junaka utakmice!
Košarkaši Partizana bili su na dobrom putu da zabeleže prvi poraz od 29. novembra i utakmice sa Dinamo Sasarijem u "Pioniru" završene u produžecima, i tako prekinu seriju od deset pobeda u svim takmičenjima.

U utorak uveče u Belgiji dozvolili su ekipi Šarlroa da serijom 13:0 "otvori" drugo poluvreme, stekne 14 poena razlike tačno na polovini treće četvrtine (49:35) i nagovesti ne samo poraz, već i jednu od napadački najlošijih izdanja crno-belih pod vođstvom Aleksandra Džikića.

Ali...

Ta nezgodna situacija bila je samo povod za pravu reakciju igrača Partizana, koji su zaigrali prostiju i bržu košarku, pa su zahvaljujući pre svega Mihailu Andriću i Novici Veličkoviću uveli utakmicu u egal završnicu i omogućili prvom poenteru ekipe, Viliju Hečeru, da podseti koliko može s loptom u rukama.

Hečer je prvo pogodio za 63:63, a potom u poslednjem posedu na utakmici 12. kola Grupe E FIBA Lige šampiona odigrao je 1 na 1 u uglu i spustio loptu u mrežicu na 0,3 sekunde pre kraja, ostavivši rivalu nikakve šanse da uzvrati.



Nisu vrisnuli i poskočili tada samo navijači crno-belih, već i Hečerov zemljak, Amerikanac Frenk Robinson, jedan od trojice igrača na koje Džikić zbog povreda nije mogao da računa za meč u Belgiji.

"Haha, ovaj momak je imao 0 od zauvek, a onda pogodi poslednja dva šuta", prokomentarisao je Robinson na Instagramu, uz gomilu "smajlija", a potom je jednom navijaču na konstataciju da je nedostajao ekipi na terenu, odgovorio:

"Veruj mi i meni nedostaje da sam tamo, ali nastavili smo da pobeđujemo i to je najvažnije".

Kasnije, dok su Džikić i Adin Vrabac govorili na konferenciji za medije, Robinson je na Instagram profilu okačio kratak snimak Hečerovog pogotka uz glasan smeh kojim je reagovao na ovu minijaturu, dok se na istoj društvenoj mreži iz svlačionice "javio" kapiten Veličković, slikom koja u velikoj meri dočarava koliko je crno-belima ova pobeda značila i kako je proslavljena.

"Ovo je bila veoma teška utakmica. Igrali smo loše u prvom poluvremenu, dok nam je u drugom bilo potrebno malo vremena da se podignemo i uradili smo to. Važna stvar je što smo sve vreme verovali da možemo da pobedimo, što smo na kraju uradili i zbog toga smo veoma srećni", rekao je Vrabac, pre nego što se pridružio ekipi u slavlju.

Hečeru su, inače, koševi u poslednjem minutu bili prvi i poslednji na utakmici – šutirao je 0/9 iz igre do tog trenutka, a nije uspeo da pogodi ni kada se jednom našao na liniji za slobodna bacanja.

"Kakva luda utakmica. Srećan sam što sam uspeo na kraju da uradim to za svoj tim", napisao je Hečer na Instagramu uz snimak poslednje akcije.

Hečer i Robinson su kasnije nastavili dopisivanje na Twitteru, gde se Hečer gotovo izvinio navijačima zbog 0/9, napisavši da je bio užasan.

Malo po malo, Partizan je nanizao i 11. trijumf od Atine, a Džikića i igrače očekuje zgusnut raspored do kraja meseca: Olimpija u Ljubljani (15. januar), AEK i FMP kod kuće (18. i 21. januar), Sasari i Budućnost u gostima (25. i 28. januar), posle čega će se ekipa pripremati za drugi "večiti derbi" u sezoni, meč sa Crvenom zvezdom zakazan za 4. februar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar