Džikić: Imamo lud raspored u narednih mjesec dana, a on je počeo sinoć!

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši iskoristili šansu "koju im je utakmica pružila" i pobedi u gostima Šarlroa u Ligi šampiona. "Utakmica vam nekada da šansu da pobedite, a mi smo je iskoristili i došli do pobede", kaže strateg Parnog valjka.

Košarka 11.01.2017 | 13:15
Džikić: Imamo lud raspored u narednih mjesec dana, a on je počeo sinoć!
Partizan je pobedio sa 65:63, sa četiri vezana poena u samom finišu meča.

"Pre svega, čestitam domaćem timu. Igrali su stvarno dobro. Stavili su nas u vrlo tešku situaciju. Činjenica je da imamo čudnu sezonu. Bili smo previše puta u ovakvoj situaciji. Nismo paničili, borili smo se do kraja, a onda, ponekad, utakmica vam pruži priliku da pobedite. Mi smo je iskoristili i pobedili", rekao je Džikić novinarima u Belgiji.

"Imamo velikih problema s povredama. Činjenica je da nam fale tri beka, Frenk Robinson, Vanja Marinković i Branislav Ratkovica. Imamo ludački raspored u sledećih mesec dana, a početak toga je bio ovde. Šarlroa je jak, atletski tim i trebalo nam je vremena da shvatimo kako da čuvamo Dževona Šeperda. Možda nema smisla reći kad vam neko da 31 poen kako ste ga čuvali, ali velika razlika je kako je odigrao prvo i drugo poluvreme", rekao je Džikić.

"Još jedna stvar zbog koje sam srećan jeste to što smo shvatili kako da igramo protiv njihove zone i to je dobro", dodao je trener Partizana.

Ipak, tek sleda pakleno teška iskušenja.

"Imamo ogromne probleme sa timom. Činjenica je da nam nedostaju nam trojica bekova, Robinson, Marinković i Ratkovica, koji je naša alternativa na plejmejkeru. Oni se neće brzo vratiti, a u narednih mesec dana imamo lud raspored, sa teškim utakmicama, a sve je počelo ovde. Šarloa je atletkski tim, fizički izuzetno snažan. Trebalo nam je vremena da vidimo kako da iskotrolišemo Šeparda. Smešno je reći da smo ga zaustavili uz 31 postignut poen, ali bilo je dosta razlike između prvog i drugog poluvremena u njegovom čuvanju. Sa druge strane, zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na njihovu zonsku odbranu", dodao je Džikić.

Adin Vrabac je kazao da je najvažnije da se tim nije predavao do kraja.

"Bila je teška utamica. Igrali smo bez nekoliko igrača. Bili smo loši u prvom poluvremenu, a u drugom nam je trebalo vremena da se vratimo i uspeli smo. Najvažnije je da smo verovali da možemo da pobedimo. Verovali smo, pobedili smo i jako smo srećni", rekao je Vrabac.

Partizan u nedelju gostuje Olimpiji, dok će u sredu dočekati AEK na svom terenu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar