LŠ: Hečer herojski, Partizan slavio u Belgiji!

Košarkaši Partizana pobedili su Šarlora u Belgiji sa 65:63 u dramatičnom duelu 12. kola FIBA Lige šampiona. Partizan od "minus 14" do DRUGOG mesta!
Opet nekompletni crno-beli uspeli da se vrate "iz mrtvih" na gostovanju u Belgiji. Hečer odlučio, posle 39 minuta bez poena!

Košarka 10.01.2017 | 22:20
LŠ: Hečer herojski, Partizan slavio u Belgiji!
Partizan ne zna bez drame! Na gostovanju Šarlroa crno-beli su slavili s 65:63 pogotkom Vila Hečera u poslednjem napadu utakmice. Sve se rešavalo u poslednjem minutu, Šepard je pogodio dvojku, a potom je Hečer uzvratio pogotkom uz faul. Potom je Liber promašio, da bi Partizan imao poslednji napad. U njemu su crno-beli imali sedam sekundi, a Hečer je pogodio flouter!

Utakmica za infarkt. Partizan je ovom pobedom obezbedio prolazak u plej-of, a ima dobre šanse i za drugo mesto na tabeli.

Crno-beli su gubili tokom većeg dela utakmice, a do pobede stu stigli poenima Vila Hečera 0,3 sekunde pre kraja.

Ekipa Aleksandra Džikića sada ima skor 8-4 u E grupi i drugi je na tabeli posle poraza Ludvigsburga.

Mnogo problema imao je Partizan u belgiji tokom cele utakmice. Gubio je tokom treće četvrtine i sa 14 poena prednosti, ali je velikom serijom uspeo da se vrati u meč, a onda je u dramatičnoj završnici ostvario i vrednu pobedu.

Mihajlo Andrić zavrpio je sa 14 poena i 2 skoka, Veličković je dodao 11 poena i 4 skoka, a Vrabac je imao 11 poena i 6 skokova. Vil Hečer je bio prilično loš sa 4 poena i 5 asistencija, ali je postigao odlučlujuće poene.

Kod domaćina je blistao Šeperd sa 31 poenom i 6 skokova, a Bouman je dodao 10 poena.

U prvom poluvremenu smo gledali tesnu utakmicu, a glavna figura bila je Dževon Šeperd (ukupno dao 31 poen na utakmici). Kanađanin je u prvih 20 minuta dao 20 poena i time je držao svoj tim u egalu. Sa druge strane dobro je igrao Koprivica, a bilo je evidentno da su crno-belima nedostajali igrači na nižim pozicijama poput Frenka Robinsona, Vanje Marinkovića i Branislava Ratkovice, pa je dosta više mesta i minuta dobio Stefan Pot.

Imao je Partizan neke dobre akcije spuštajući loptu unutra, ali i šut za tri poena 1/11 bio veliki problem u prvom delu utakmice.

Pokazao je Šarlroa da je nezgodna ekipa koja igra sa dosta tempa, a takvu igru je Partizan mekanijom odbranom i dozvoljavao pa su domaći došli do dosta lakih poena u kontranapadu, a sve je to dovelo Spiru do vođstva 34:30 posle prvih 20 minuta igre.

Na startu drugog dela tek su crno-bela kola krenula nizbrdo. Birčević je već na startu drugog poluvremena sam imao šest izgubljenih lopti. U tim momentima je Šarlroa otišao na 13 razlike. Partizan je dosta grešio u tim momentima, domaće nastavio da predvodi Šepard i sve u svemu crno-beli su bili na dobrom putu da, doduše oslabljeni, zabeleže novi poraz u Ligi šampiona.

Ipak, u poslednjih 10 minuta Partizan se probudio. Uključujući treću deonicu napravio je seriju 17-2 i tu se pojavila šansa da se crno-beli ipak vrate u Beograd sa punim plenom.Veličković i Andrić su počeli da pogađaju i došli smo do rezultatske klackalice.

Na kraju, na već opisan način - Partizan je slavio! Strašan potez Hečera koji do samog kraja utakmice nije mogao ništa da pogodi. Ali je uspeo da da ono najvažnije!

To znači da je Partizan bez Marinkovića, Ratkovice, Robinsona i još nespremnog Majstorovića popravio skor u FIBA Ligi šampiona na 8-4 i preuzeo drugo mesto od Ludvigsburga.

Nemački tim je takođe na 8-4 (u međusobnim susretima 2:0 za crno-bele), a četvrti je AEK sa 7-5.

Drugo mesto na kraju grupne faze moglo bi da crno-belima donese direktan plasman u osminu finala, zajedno sa pobednicima pet grupa i još dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Partizan u Ligi šampiona ima pet pobeda zaredom, a računajući oba takmičenja, nalazi se u seriji od 11 trijumfa. Poslednji poraz doživeo je 29. novembra u duelu sa Sasarijem (87:88 posle produžetka).

Sledeći meč ekipa Aleksandra Džikića igra u sredu 18. januara protiv AEK-a na domaćem terenu.

LIGA ŠAMPIONA: Šarlroa - Partizan 63:65 (20:14, 14:16, 17:14, 12:21)

Dvorana: Spirudom

ŠARLROA: Liber 8, Fusek, Lambot, Marnegrav, Haris, Godo 4, Bouman 10, Kasero, Bouman, Kasero, Šeperd 31, Kemp, Švarc 6, Tumba 4

PARTIZAN: Vrabac 11, 6sk, Jovanović, Tanasković, Veličković 11, Majstorović, Birčević, Koprivica 8, Andrić 14, Hečer 4, Pot 2, Karahodžić 6, Luković 9

REZULTATI 12. KOLA:

AEK - Ludvigsburg 82:72
Šarlroa - Partizan 63:65

u sredu:

Bešiktaš - Sasari 18.00
Solnok - Stelmet 18.00

TABELA: Bešiktaš 9-2, Partizan 8-4, Ludvigsburg 8-4, AEK 7-5, Sasari 5-6, Stelmet 4-7, Šarlroa 4-8, Solnok 1-10.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar