Uprkos albanskom maltretiranju Srbi unijeli badnjak

Uprkos okupljanju Albanaca ispred crkve Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici. Pedesetak raseljenih Srba iz Đakovice i pored kamenovanja okupljenih Albanaca, uspelo je da uđe u crkveno dvorište uz jako obezbeđenje kosovske policije i KFOR-a.

Region 06.01.2017 | 21:30
Uprkos albanskom maltretiranju Srbi unijeli badnjak
Uprkos protestu Albanaca, koji su pokušali da ih spreče da uđu u crkveno dvorište, raseljeni Srbi iz Đakovice uspeli su u petak nešto pre 14 sati da unesu Badnjak u crkvu Uspenja presevete Bogorodice u Đakovici. Naime,pedesetak raseljenih Srba iz Đakovice i pored kamenovanja okupljenih Albanaca, uspelo je da uđe u crkveno dvorište uz jako obezbeđenje kosovske policije i KFOR-a .

"Više od stotinu Albanaca okupilo se ispred naše crkve ali su nas jake snage policije i KFORa sprovele do crkvenog dvorišta" kaže za "Novosti" Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice napominjući da su raseljeni organizovano autobusom u četvrtak uvele krenuli put Đakovice gde je ih na ulazu u tkz Sprsku ulicu odnosno ispred svetinje sačekalo više od stotinu okupljenih Albanaca.

"I na putu od Dečana ka Đakovici naš autobus je u više navrata gađan ledenicama usled čega je polomljeno jedno staklo na autobusu,ali srećom niko od putnika nije povređen" ističe Stanojević i dodaje da su Albanci iz Đakovice prethodno ispisali neumesne i neprimerene parole na crkvenom dvorištu. Inače, raseljeni koji su organizoavno kao i prethodnih godina želeli da provedu Badnji dan u svojoj crkvi isekli su badnjake u Sočanici na severu Leposavića.

"Badnjake koje smo namenili slozi, jedinstvu i povratku odneli smo prethodno u Visoke Dečane gde smo prisustvovali liturgiji a potom i u crkvu Uspenja presvete Bogoridice uprkos protestu Albanaca" pričaju raseljeni Srbi za naš list koji su Badnji dan juče proveli u svojoj crkvi i Visokim Dečanima.


Okupljeni Albanci ispred crkve u Đakovici

PAROLE

Ispred crkve Uspenja presvete Bogorodice raseljene Srbe sačekalo je više od stotinu okupljenih Albanaca. Ipak, jake snage policije i KFOR-a sprovele su autobus sa raseljenim u crkveno dvorište gde u konaku crkve borave tri monahinje, jedine Srpskinje u Đakovici.

Inače, Albanci su uoči Badnjeg dana na crkvenom zidu ispisali parole “Dobro došli kriminalci” i “vaše ruke su krvave” na šta su reagovali raseljeni izjavama da Albanci koriste sve načine da ih osujete u nameri da ne samo da se vrate u svoj grad već i da obiđu svoju svetinju.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Tomo

06.01.2017 20:54

Dokle ovi misle provocirat naj veci narod na ovom ptostoru?

ODGOVORITE
Name

rere

06.01.2017 21:43

To pitanje moras postaviti vlastima u Srbiji.Godisnje prodje milijon Albanaca i to slobodno kroz Srbiju.

Name

pp

07.01.2017 20:24

Pročitaj u Kuriri šta Milorad Dodik kaže o tom delu Kosova !

Name

marko samardzic

08.01.2017 06:39

Mir Boziji Hristos se rodi!svaka cast braci sa naseg Kosova I Metohije!!!

Name

Boro

07.01.2017 05:40

Ne treba se inatiti , mi se inatimo i u BiH i Briselu i Kosovu i svugdje i izvučemo deblji kraj.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

07.01.2017 09:27

Boro, neverujem da se bilo ko inati od SRBa bilo kome u bivsoj Jugoslaviji pa tako isto i na KiM. Siptari su dosli ilegalno na Kosovo. Ptotjerali SRBe koje ubi bjela kuga, i zatim njihovu Svetu zemlju najvecim djelom oteli i prisvojili sebi. U isto vreme ti isti Siptari koji zabranjuju povratak SRBa na KiM slobodno se setaju SRBijom!

Name

sultan

07.01.2017 13:56

BORO u pravu si ,nikome ovo netreba...

Name

jole

07.01.2017 15:48

Neka prolaze kroz svoju Srbiju prolaze.Ali one sto sprecavaju Badnjak treba stavit u arhivu.

Name

Leko

07.01.2017 16:58

Mogu politicari pricati sta hoce Kosovo smo izgubili i mislim da uskoro nece doci vrijeme da ga vratima sve dok u bosni ne vidimo sta zelimo.

ODGOVORITE
Name

zumba

08.01.2017 09:53

Srbi priznaju samo silu.Sve su bitke izgubili.od boja na Kosovu,zadnjeg rata na Kosovu,Hrvatskoj.Jedino su izvukli nerijeseno u BiH,zahvaljujuci pomoci Srbije.....avioni,tenkovi,oruzje,ljudstvo.

Name

lijan

08.01.2017 19:15

Zumbice grjeh ti je mrziti komsije!

Name

Guzonja

07.01.2017 20:11

Sami su krivi,kad nisu zvali najveceg Srbina i odlikovanog branioca pravoslavlja Baju DoDicka. Covjek odlikovan u Rusiji medaljom kao najveci Srbin na svetu ,ejjjj. Mogao ih je sve prebaciti ovim novim helikopterom sto ga je kupio narodnim parama,ili ako ih je strah visine,nije problem,potrpa u kamion pola bataljona svojih telehranitelja,ma ne bi im Nato mogao nista a kamoli tih stotinjak sto je posjedalo po zemlji.

ODGOVORITE
Name

Blic++++

08.01.2017 13:53

Dugorocno gledano Kosmet se u potpunosti vraca pod suverenitet Srbije.....Sreo sam 50 Srba,i svi sume na odlasku pozdravili sa:"VIDIMO SE SUTRA NA KOSMETU"........

ODGOVORITE
Name

Dzoo

08.01.2017 16:37

Prodali ste imanja i kuce koliko ste zinuli sptari su placali. Sad BI dosli da provocirate i da siptari otjeraju prave srbe Koji su Jadni Beda Cak nemaju sta da jedu. Bog neka vam plati ostavite Jos malo sto IMA srba neka SE izbore Sami za svoja prava garantujem bice im bolje bez nasih takozvanih patriota

ODGOVORITE
Name

Lav sarajevo

09.01.2017 01:41

I ja Sam kupio plac u kanadi i napravio kucu al moram postovati zakon ove drzave a ti arnauti bi trebali postovati zakon srbije Ako kupis plac nisei kupio Drzavu Kosovo je bilo srbsko I bice

ODGOVORITE