Moto GP - Bandoglavi Lorenco: Neka mi se „Dukati“ prilagodi, ja njemu neću!

Španski as posle transfera iz Jamhe tvrdi kako se neće prilagođavati novom, inače vrlo specifičnom „domestiči“ GP motociklu.

Ostali sportovi 05.01.2017 | 20:45
Moto GP - Bandoglavi Lorenco: Neka mi se „Dukati“ prilagodi, ja njemu neću!
Svi koji se iole razumeju u motociklizam znaju da su Dukatijevi motocikli na svoju ruku. Priča se da motociklista od vernog „dukatija“ može da očekuje puno, ali pod uslovom da se prilagodi njegovoj naravi. Horhe Lorenco to neće!

„Ubeđen sam da neću promeniti svoj stil vožnje, uprkos tome što vozim za Ducati. Nema šanse, ja to zaista neću učiniti. Mogu promeniti neke sitne detalje i uticati na razvoj, ali motor neće uticati na moj stil vožnje“, rekao je Lorenco i naveo vodu na svoju vodenicu. Šta zapravo hoće Španac pitaju se i u italijanskom taboru.

„Pa eto, imam ja taj osećaj da ću se lako prilagoditi bez obzira na to kakav motocikl bio. Samo nisam znao koliko brzo ću to učiniti. Znao sam da će biti relativno brzo i da ću se osećati prijatno, a tako je i bilo“, rekao je Lorenco ne komentarišući odluku Marka Roveire, njegovog dugodišnjeg trenera koji je odlučio da ode put KTM-a. Španac uprkos tome ipak razmišlja o kondiciji, a u tim razmišljanjima poredi sebe i Kejsija Stonera.

„Kejsi je bio nešto niži i mršaviji od mene. On ima manje mišične mase, a motor se kretao svuda. On se nije umarao i mogao je da bude konstantan do kraja. Na kraju, to zavisi od karaktera i stila vožnje“, zaključio je Lorenco.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar